Restaurant Claudius: 45 jaar horeca, 45 jaar Vierdaagsefeesten

Het Vierdaagsefeestenbestuur feliciteerde afgelopen donderdag, 17 juli 2014, restaurant Claudius met haar 45 jarig bestaan tijdens de Vierdaagsefeesten. In 1970 werd het restaurant geopend en sinds het allereerste moment omarmen eigenaren Frans en Ingrid de Vierdaagsefeesten, die toen nog Zomerfeesten heetten.

Restaurant Claudius aan de Bisschop Hamerstraat wordt ieder jaar nog trouw bezocht door de bestuurders en betrokkenen die in 1970 de eerste Zomerfeesten op touw zetten. Frans Kuiken (chefkok en eigenaar) neemt ons mee terug in de tijd: 1970, het jaar dat de feesten nog klein en schattig waren. Maar de intentie om meer bezoekers de stad in te trekken was er toen al. En dat gebeurde. Frans: “Nu, 45 jaar later zijn de Vierdaagsefeesten immens! Stiekem vind ik ze wel groot genoeg hoor.”

Ingrid Casimiri, de vrouw van Frans Kuiken, vertelt: “Met plezier ontvangen we tijdens de Vierdaagsefeesten gasten van over de hele wereld. Vanaf 12.00 uur loopt ons terras vol met bezoekers en wandelaars, veelal militairen die wel houden van een goed glas wijn en kwalitatief eten. En we zijn trots dat deze mensen ieder jaar tijdens de Vierdaagsefeesten terugkeren om bij ons te komen genieten van al het lekkers!” Wrijvend over zijn koksbuis grapt Frans: “Never trust a skinny cook!”

Maas-Geurtsen 40 jaar Vierdaagsefeesten
Begin vorige week verraste de organisatie van de Vierdaagsefeesten Nijmegenaar Maas-Geurtsen met een heerlijke slagroomtaart. Het bekende gezicht van de suikerspinkraam op onder andere Kelfkensbos viert zijn 40 jarig bestaan op de Vierdaagsefeesten. Maas-Geurtsen vertelt enthousiast: “Samen met mijn vrouw begon ik 40 jaar geleden de suikerspinkraam.

Inmiddels hebben we twee suikerspinkramen, een zweefmolen en een draaimolen.” Met trots vertelt hij dat zijn dochters het vak ook ambiëren. Vroeger sliepen ze op een tafeltje onder de toonbank in de kraam, terwijl mijn vrouw en ik suikerspinnen verkochten. Nu staan ze zelf op de Vierdaagsefeesten met hun eigen schiettent.” Of hij 50 jaar Vierdaagsefeesten gaat halen weet hij niet zeker. Maar op de vraag of hij de komende jaren nog door blijft gaan is zijn antwoord steevast “ja zeker”. Kortom; afscheid nemen zit er voorlopig niet in, dus wie weet!

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.