Regionale finale Olympic Moves

In Nijmegen zijn woensdag ruim 1400 leerlingen van maar liefst 52 scholen de strijd met elkaar aangegaan in de sporten veldloop, volleybal en floorball. De winnende teams mogen op 9 juni naar de landelijke finale, die in en om het Olympisch Stadion in Amsterdam plaats vindt. 
 
Olympic Moves Regionale Finale Nijmegen
Nijmegen is ‘hosting city’ van 1 van de 11 grote regionale finales en is vanaf het eerste uur omarmd door de HAN. Een team van twee SGM (Sport Gezondheid en Management) studenten en zeven ALO-studenten zijn, onder begeleiding van Olympic Moves, verantwoordelijk voor de organisatie van de regionale finale. De HAN maakt er ieder jaar weer een prachtig evenement van in Eindhoven. De dag werd geopend in het Universitair Sportcentrum en er werd groots uitgepakt; het HAN-demoteam verzorgde een spectaculair optreden. Ook was Wethouder sport Renske Helmer – Englebert aanwezig om de leerlingen aan te moedigen.
Vervolgens werd er in de sporten veldloop, volleybal en floorball gestreden voor het regionale kampioenschap en een plek in de landelijke finale: Olympic Moves The School Final. De organisatie kijkt terug op een sportieve en succesvolle dag. Aan het einde van de dag was er voor het Montessori College en het Canisius College Berg en Dalsweg goed nieuws te vermelden. Het Montessori College had winnende teams in zowel het volleybal als in het floorball en het Canisius College Berg en Dalsweg won hun regionale finale floorball en kwalificeerden zich daarmee voor Olympic Moves The School Final op 9 juni.
Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten. Zij beleven plezier in het samen bewegen, sluiten nieuwe vriendschappen en raken geïnspireerd om te blijven sporten. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan jaarlijks meer dan 150.000 leerlingen van 350 middelbare scholen aan deelnemen, dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.