Regionaal Archief Nijmegen start voorverkiezing voor ‘Stuk van het Jaar’

Kies je favoriete archiefstuk van vriend of vijand!

 

Het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) start op 1 augustus met de voorverkiezing van het mooiste of meest bijzondere archiefstuk uit zijn collectie. Dit gebeurt in aanloop naar de landelijke online verkiezing ‘Stuk van het Jaar’, die in oktober voor de tweede keer plaatsvindt. De verkiezing sluit aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Vriend & vijand’.Via Facebook en het weblog van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis kan iedereen stemmen op een van de vijf genomineerde Nijmeegse stukken. Stemmen kan tot 1 september. Het archiefstuk met de meeste stemmen gaat door naar de landelijke verkiezing.

 

Favoriete archiefstuk
Kiest Nijmegen voor de met bloed ondertekende verklaring van een liefdesmoord uit 1712, een fragment van Radio Rataplan aan de vooravond van de Piersonrellen, een vijandige anonieme briefkaart geadresseerd aan de weduwe van politiecommissaris Van Dijk, een poëtisch vriendenboekje uit de negentiende eeuw of voor een Duitse propagandaposter naar aanleiding van het Amerikaanse bombardement op 22 februari 1944?

 

Stemmen kan op weblog.hvng.nl en www.facebook.com/024geschiedenis

 

Maand van de Geschiedenis
Het archiefstuk dat in de voorselectie de meeste stemmen heeft gekregen, gaat door naar de landelijke verkiezing tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober. Alle deelnemende archieven presenteren vanaf 1 oktober 2014 hun ‘Stuk van het Jaar’ op www.stukvanhetjaar.nl.

 

Archieven laten door deze verkiezingsactie zien welke interessante, vreemde, mooie, spannende en bijzondere archiefstukken rond het thema ‘Vriend & vijand’ zich in hun depots bevinden. De hele maand oktober kan het publiek stemmen op hun favoriete archiefstuk. Bij de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis wordt de winnaar, het ‘Stuk van het Jaar’, op ludieke wijze bekendgemaakt.

 

 

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.