Recordpoging Levende Windmolen in Nijmegen

Op zondag 5 oktober wordt bij Nijmegen-Lent (12.00 rest. Sprok) een poging gedaan het wereldrecord ‘Grootste Levende Windmolen’ te vestigen. Een levende windmolen is een molen die wordt gevormd door mensen en gaat draaien/bewegen door mensen.

Het doel op 5 oktober is om met 1000 mensen op de grond in de vorm van een windmolen te gaan staan. De windmolen zal niet alleen levend zijn door mensen die de mast en de wieken vormen, maar ook omdat de wieken draaien. De mensen die de wieken vormen, zullen namelijk gaan lopen.

De mast van de windmolen wordt 100 meter lang en de draaicirkel van de wieken wordt 100 meter breed. Deze afmetingen komen overeen met het formaat van de vijf windmolens die vlakbij zijn gepland: Windpark Nijmegen-Betuwe langs de A15. Het bestemmingsplan voor dit windpark wordt hoogstwaarschijnlijk op 1 oktober door de Nijmeegse gemeenteraad vastgesteld. Het windpark wordt via de coöperatie WindpowerNijmegen 100% eigendom van burgers uit Nijmegen en omstreken, die straks mee kunnen investeren en na oplevering vanaf 2017 van een goede opbrengst kunnen profiteren.

 

De Levende Windmolen-actie is een initiatief van WindpowerNijmegen en Project A15. Met de actie laten we zien dat windenergie op de steun van heel veel mensen kan rekenen en dat windenergie die steun ook nódig heeft. Met de 1000 mensen willen we een officieel wereldrecord vestigen. De molen zal daarvoor van bovenaf gefilmd en gefotografeerd worden, als bewijs voor het Guiness Book of Records.

 

Met hele gezin op de fiets stappen en meedoen aan de Levende Windmolen is de moeite waard, óók omdat je aansluitend op een steenworp afstand een heleboel andere leuke dingen kunt doen. Het programma van festival de Oversteek is inmiddels bekend, met vooral muziek, maar ook dans, theater en in de Bemmelse Waard een open dag. Onder de deelnemers aan de Levende Windmolen worden toegangskaarten verloot (waarde tien euro).

 

Meer info:
www.levendewindmolen.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.