Recordaantal deelnemers voor NSK Tennis 2014

Een recordaantal tennissers neemt deel aan het Nederlands Studenten Kampioenschap Tennis 2014. Ongeveer 450 studenten zullen 30 april t/m 4 mei 2014 afkomen op dit evenement, dat voor het éérst in de geschiedenis van het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) Tennis in Nijmegen wordt georganiseerd.

Het NSK Tennis wordt jaarlijks toegewezen door Studentensport Nederland aan een andere studententennisvereniging. Dit jaar is de Nijmeegse studententennisvereniging N.S.L.T.C. Slow verantwoordelijk voor de organisatie van dit grootse evenement. Niet eerder kwamen zoveel tennissers die een studie volgen aan een Nederlandse HBO- of WO-instelling op dit kampioenschap af om uit te vechten wie zich de beste studententennisser van Nederland mag noemen. Het oude record stamde uit 2011, toen er in Tilburg bijna 300 studerende spelers op het kampioenschap afkwamen.

Het NSK Tennis 2014 – Powered by Eltingh Haarhuis Tennis & Events zal plaatsvinden van woensdag 30 april t/m zondag 4 mei 2014 op het Universitair Sportcentrum te Nijmegen. In bijna elke speelsterkte zijn er studerende tennissers vertegenwoordigd waardoor toeschouwers kunnen rekenen op een gevarieerd niveau in zowel het enkel- als dubbelspel. In totaal zullen er meer dan 350 wedstrijden afgewerkt worden op 19 tennisbanen. Naast (top)tennis zal het 5-daagse kampioenschap garant staan voor een groot scala aan studentikoze activiteiten en feesten naast de baan (o.a. blacklight tennis en het NSK Hardserveren). Het binnenhalen van een recordaantal deelnemers voor dit evenement motiveert de Nijmeegse studententennisvereniging N.S.L.T.C. Slow alleen nog maar meer om er alles aan te doen een onvergetelijk evenement neer te zetten, aldus de organiserende commissie.

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. De laatste updates omtrent het evenement kunnen gevolgd worden via facebook.com/nsktennis2014. Het NSK Tennis wordt georganiseerd onder auspiciën van Studentensport Nederland.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.