Reconstructie en schouw in Nijmeegse scooterzaak

Nijmegen – Op 4 maart 2015 vanaf 22.00 uur vinden een reconstructie en een schouw plaats in de strafzaak tegen de twee verdachten in de Nijmeegse scooterzaak.


Waarom een reconstructie en een schouw?
Op de zitting van 8 oktober 2014 heeft het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch– op verzoek van de advocaat-generaal – besloten dat er nader onderzoek nodig is naar de precieze situatie ter plaatse en naar de gebeurtenissen op de avond van 15 januari 2010 in het centrum van Nijmegen waarbij een voetganger is overleden.


Pers en publiek
De reconstructie vindt plaats op de openbare weg. Het traject wordt door de politie en gemeente Nijmegen afgezet. Er gelden ook omleidingsroutes voor het verkeer. Pers en publiek kunnen – buiten de afzettingen – aanwezig zijn.

Langs het traject worden twee besloten ruimtes voor o.a. het hof, de advocaat-generaal en de verdachten met hun advocaat ingericht. Daar wordt de reconstructie op beeldschermen rechtstreeks gevolgd. Daarnaast wordt een uitkijkruimte ingericht waar pers en publiek kunnen plaatsnemen. In deze uitkijkruimte mogen geen beeld- en geluidsopnames van de reconstructie gemaakt worden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in deze ruimte.

Aan het begin en het einde van het traject van de reconstructie zal het hof gaan schouwen (waarnemingen doen, kijken). De schouw is besloten, en dus niet toegankelijk voor pers en publiek.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.