Raad van Bestuur Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis krijgt twee nieuwe leden

De raad van bestuur van het Canisius-Wilhemina Ziekenhuis (CWZ) krijgt twee nieuwe leden in de persoon van de heer Gosse van der Veen (55) en de heer Ton Poos (49). De twee vormen samen met bestuursvoorzitter Bart Bemelmans de nieuwe raad van bestuur van het CWZ. 

Ervaring

Van der Veen heeft ruime ervaring in diverse (semi-) publieke organisaties. Sinds 2004 vervult hij de functie van Directeur Generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarvoor was hij algemeen directeur-griffier van de staten van Friesland en inspecteur Volkshuisvesting bij het ministerie van VROM voor Friesland, Groningen en Drenthe. Voor Van der Veen is gekozen vanwege zijn bestuurlijke capaciteiten en zijn brede ervaring op het gebied van innovatieve en efficiënte bedrijfsvoering. Van der Veen zal onder andere verantwoordelijk zijn voor de kernportefeuille Bedrijfsvoering.

Poos is al sinds 2012 werkzaam in het CWZ als manager bedrijfsvoering. Voorheen was hij, onder andere, zorggroepmanager in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen, projectleider EPD in Weert en algemeen directeur van Roto Smeets Weert BV. De komende jaren zal de introductie van een elektronisch patiëntendossier (EPD) een belangrijk focusgebied zijn voor het CWZ. Poos gedegen kennis van de organisatie en zijn ervaring op het gebied van reorganisaties en procesverbeteringen, waarbij ICT steeds de rode draad was, maken hem daarom een uitstekende kandidaat voor onder andere de kernportefeuille ICT.

Complementair

Bij de selectie is in belangrijke mate gekeken naar de complementariteit van de leden van de nieuwe raad van bestuur, zowel op het persoonlijke als professionele vlak. De raad van toezicht is ervan overtuigd dat met de huidige samenstelling van de raad van bestuur deze complementariteit in hoge mate aanwezig is. 

De heren Van der Veen en Poos zullen per 1 februari a.s. starten als bestuurslid van het CWZ.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.