Programma Nijmeegs Boekenfeest rond en kaartverkoop van start

Na een zinderende jubileumeditie van het Nijmeegs Boekenfeest in 2016 belooft ook het elfde Boekenfeest veel goeds: het thema van de Boekenweek is dit jaar namelijk ‘Verboden vruchten’. Drank en drugs, overspel en obsceniteit – de mens is genotzuchtig, zowel in het leven als in de literatuur.

Op zaterdag 25 maart reizen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars af naar Nijmegen om hun licht te schijnen op dit thema. De kaartverkoop voor de avond is gestart De avond wordt groots geopend met een optreden van niemand minder dan Sven Ratzke, die speciaal voor het Boekenfeest een muzikaal optreden rondom het thema heeft samengesteld. Nijmeegs trots Jaap Robben gaat in gesprek met Herman Koch, de schrijver van het Boekenweekgeschenk, en Connie Palmen, de schrijfster van het Boekenweekessay. Daarnaast kun je in de Concertzaal genieten van voordrachten Jelko Arts, Ellen Deckwitz en de kersverse Nijmeegse stadsdichter Amal Karam.

In de Kleine Zaal vind je Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel, onder leiding van schrijvers Rob Waumans en Ivo Victoria en met spannende gasten: Annelies Verbeke, Charlotte Van den Broeck, Erik Jan Harmens, Joost Oomen en muzikante Janna Lagerström. De Annazaal behoort tijdens het Boekenfeest toe aan Radboud Reflects en de Radboud Universiteit. Radboud Reflects treedt in gesprek met filosoof René ten Bos, die vertelt hoe filosofen aankijken tegen de plaats van seksualiteit in de samenleving: is het de laatste verboden vrucht? De Radboud Universiteit heeft net als vorig jaar vier minicolleges voorbereid, deze worden gegeven door Marguérite Corporaal, Brigitte Adriaensen, Jeroen Dera en Jos Joosten. Daarnaast is er een voordracht van Alan Moss, die eind 2016 met drie gedichten de derde editie van de Nijmeegse Literatuurprijs won.

In het café maakt literair tijdschrift Op Ruwe Planken programma waarin vunzige verhalen worden verteld. Daarnaast vindt de prijsuitreiking van de ORP-schrijfwedstrijd ‘Vruchten verboden!’ plaats. Tussendoor wordt er verboden muziek gedraaid door dj’s Takkie & Jos Lenkens. Aan het eind van de avond nemen dj’s Hizzl & Schmerig het stokje van hen over met een heuse Seks, Drugs & Rock-‘n-Roll Afterparty! Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Literair Productiehuis Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker vd Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.

Het Nijmeegs Boekenfeest
Datum:
25 maart 2017
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Aanvang: 20:00 uur, deuren open: 19:30 uur
Entree: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)
Meer info: www.nijmeegsboekenfeest.nl
Voorverkoop: via obgz.nl/agenda of bij de kassa’s van Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en alle vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid.

Foto gemaakt door: Marcel Krijgsman

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.