Programma dodenherdenking op 4 mei in Nijmegen

Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei zal de voorzitter van het Europees Parlement, de heer Martin Schulz in Nijmegen aanwezig zijn. In de Sint Stevenskerk zal hij een toespraak houden. Op het Keizer Traianusplein spreekt burgemeester Bruls.

Zoals elk jaar herdenkt de gemeente op 4 mei hen die omgekomen zijn bij oorlogshandelingen, terreur of internationale vredesmissies. Het jaarthema 2015 is
‘Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst’. Om 18.00 uur zullen leden van het college van Burgemeester en Wethouders samen met de heer Schulz aanwezig zijn bij de herdenking van de Nijmeegse Joodse slachtoffers op de Kitty de Wijzeplaats. Burgemeester Bruls en Martin Schulz lezen hier samen met anderen de namen voor van mensen uit de Nijmeegse joodse gemeenschap die de oorlog niet overleefden. Aansluitend vindt om 19.00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats in de Sint Stevenskerk. Hier wordt door Martin Schulz de overweging uitgesproken.

Kranslegging
Vanaf de Sint Stevenskerk gaan de aanwezigen in een stille stoet naar het Keizer Traianusplein. Hier start om ongeveer 19.55 uur de officiële herdenking en kranslegging. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten. Om exact 20.00 uur is iedereen twee minuten stil. Daarna houdt burgemeester Bruls een toespraak. Speciaal voor deze 70ste herdenking zingt sopraan Francine van der Heijden met begeleiding van twee gitaristen het lied ‘Silent noon’. Daarna volgen de kransleggingen.

Na de herdenkingsplechtigheid worden de inwoners van Nijmegen uitgenodigd voor een gratis herdenkingsconcert. Dit concert vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging en begint om 21.00 uur.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.