Proef drankenkartons in Bottendaal verlengd

De proef met het scheiden van drankenkartons in de wijk Bottendaal zou 1 november 2013 eindigen, maar om aan meer onderzoeksgegevens te komen, is de proef verlengd tot 1 februari 2014.

Dar vraagt bewoners van Bottendaal lege drankenkartons zoals melk- en sappakken tot 1 februari 2014 te blijven scheiden van het restafval en samen met het plastic verpakkingsafval in de speciale schudden- en scheidenzak aan te bieden. Deze zakken zijn speciaal ontwikkeld voor de proef en te herkennen aan het schudden- en scheiden logo. Ze zijn gratis verkrijgbaar bij Coop, Burghardt van den Berghstraat 78. De zakken met plastic verpakkingsafval en drankenkartons worden in Bottendaal apart ingezameld en ook apart verwerkt. De inzameldag blijft gedurende de proefperiode voor bewoners zoals ze gewend zijn: zie www.dar.nl/afvalwijzer. De bewoners van Bottendaal krijgen over de verlenging van de proef nog een informatiebrief.

Landelijk onderzoek
De proef is onderdeel van een landelijk onderzoek naar verschillende manieren van inzamelen en hergebruiken van drankenkartons. Onderzocht wordt wat het effect is op de kosten van inzameling en het milieu. Naast Nijmegen doen ongeveer 35 gemeenten uit Nederland mee aan het onderzoek. In Nijmegen doet de wijk Bottendaal mee aan de proef. De resultaten zet Dar na afloop van het onderzoek op www.dar.nl/schuddenscheiden.

Meer informatie op dar.nl/schuddenscheiden en www.schuddenscheiden.nl. Voor vragen kunnen bewoners contact opnemen met Dar: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur, via (024) 371 60 00 of via info@dar.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.