Kom naar de Nationale Molendagen in Beuningen

Het is weer bijna zover: op zaterdag 14 en zondag 15 mei – het pinksterweekend – zijn de jaarlijkse Nationale Molendagen! Jaarlijks doen ruim 950 molens mee aan dit evenement. Er worden gemiddeld meer dan 100.000 bezoekers ontvangen. Uiteraard doen ook de beide molens van de gemeente Beuningen weer mee!

Opening De Haag en Beatrixmolen

Molen De Haag uit Beuningen (Molenstraat 54M) is op zowel zaterdag als zondag geopend voor bezoek. De Beatrixmolen uit Winssen (Molenstraat 37M) opent op zaterdag haar deuren. De molens zijn tussen 10.00 en 17.00 uur open voor publiek.

Rondleidingen, molenwinkel en pannenkoeken

Het is een waar feest op deze prachtige molens: er valt voor jong en oud van alles te beleven. U kunt tijdens de vele rondleidingen zien en ervaren hoe de molen vroeger het graan tot meel vermaalde. U kunt ook genieten van een kopje koffie, thee of fris met een heerlijke molenpannenkoek terwijl de wieken ronddraaien. Alle kinderen krijgen een mooie kleurplaat of een ansichtkaart mee naar huis. Iedereen kan meedoen aan de prijsvraag: ‘hoe vaak gaan de wieken rond?’ Wie wint er een prachtig molenpakket? Daarnaast verkopen we in onze molenwinkels diverse ambachtelijke brood- en cakemixen gemaakt van molenmeel. Ook kunt u hier van alles proeven! De molenaars heten u, jong en oud, van harte welkom op deze feestelijke dagen. De toegang is geheel gratis!

Meer informatie

De Nationale Molendagen maken deel uit van de BankGiroLoterij Molendagen die georganiseerd worden door De Hollandsche Molen. Wilt u meer weten, of zien welke molens er nog meer meedoen en wat er zoal is te beleven? Kijk op www.nationalemolendag.nl.

Foto gemaakt door Roel Vink

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.