Pop-up museum: ‘De opstandige Nijmegenaar’

Van 30 september t/m 25 oktober 2018 staat de tentoonstelling ‘De opstandige Nijmegenaar’ in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Een ongehoorzaam en opstandig pop-up museum over de rebelse geschiedenis van Nijmegen. In het weekend van 024geschiedenis (zaterdag 20 oktober) zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud op en rondom het Mariënburgplein.

In de tentoonstelling kijken we terug naar de diverse opstanden die in het verleden van onze oude stad hebben plaatsgevonden. Er worden diverse archeologische vondsten getoond, zoals een Romeins ijzeren gezichtsmasker dat tijdens de Bataafse opstand is weggegooid is en een replica van het skelet van een soldaat, die door drie kogels is gestorven tijdens de tachtigjarige oorlog. Van de Bataafse opstand tot de bezetting van een woongroep op Kinderdorp Neerbosch: Nijmegen heeft een verleden vol opstanden: nu is het aan jou om een kant te kiezen. Bij elke opstand worden allebei de kanten verteld, voor wie ben jij?
Opening: Op 30 september om 11:00 is de opening van de tentoonstelling in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

024geschiedenis
Beleef van 19 t/m 21 oktober 2018 de geschiedenis van de oudste stad van Nederland. Dit jaar staat 024geschiedenis, onderdeel van de Maand van de Geschiedenis, in het teken van het thema ‘opstand’! Ontdek op zaterdag rondom het pop-up museum diverse opstandige spellen, een opstandige theatervoorstelling, een verzetswandeling of leer spioneren en geheimschrift ontcijferen! Duik in het opstandige verleden van Nijmegen met een historische film in de LUX of krijg nieuwe inzichten bij de lezingen van Radboud in de Stad.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over het gehele programma van 024geschiedenis 2018 op onze website: www.024geschiedenis.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.