Politie zoekt getuigen van twee straatroven

Nijmegen – De politie zoekt getuigen van straatroven waarbij vrouwen van hun tas werden beroofd. In de nacht van donderdag op vrijdag 1 november werd een vrouw op de Oranjesingel beroofd. Op de Scheidemakershof werden in de vroege ochtend van zondag 3 november twee vrouwen slachtoffer van een beroving.

Oranjesingel

In de nacht van donderdag op vrijdag 1 november liepen rond 04.00 uur twee vrouwen over de Oranjesingel toen plotseling een man tegen één van de vrouwen aansprong. Zij kwam hierbij ten val waarbij de man met geweld haar tas weggriste en er rennend vandoor ging. De vrouw is nog achter de man aangerend maar nadat hij de Wilhelminasingel in rende verloor ze hem uit het oog.

In het weekend zijn haar rijbewijs en verschillende pasjes teruggevonden en bij de politie ingeleverd. Deze spullen worden aan de 23-jarige vrouw teruggeven.

Scheidemakershof

In de vroege ochtend van zondag 3 november vond een vergelijkbaar incident plaats. Twee vrouwen van 20 en 21 jaar liepen rond half zes over de Scheidemakershof toen ze plotseling door een man werden geduwd en ten val kwamen. Ook hier wist de man de tassen weg te grissen om er vervolgens vandoor te gaan.

Beide tassen werden later in de buurt teruggevonden, wel bleek een mobiele telefoon gestolen.

Signalement

De politie vermoed dat beide incidenten mogelijk door de zelfde dader zijn gepleegd en zoekt getuigen. De man heeft een donker getinte huidskleur en is rond de 20 á 25 jaar oud. Hij is zo’n 1.70-1.80 meter lang, heeft een slank postuur en kort zwart kroeshaar. Daarnaast heeft de man een opvallend rond gezicht en had hij een baardje van enkele dagen.

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien van deze berovingen of heeft iemand wellicht onlangs in Nijmegen ook uw tas proberen te stelen maar is dat niet gelukt, en heeft u dat niet doorgegeven aan de politie? Bel de politie dan alsnog via 0900-8844.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.