Politie verhoord inbrekers

Het woninginbrakenteam van politiedistrict Gelderland-Zuid heeft de afgelopen weken meerdere verdachten verhoord. In dit bericht een opsomming van de zaken.

Bekend gezicht
Op de Lunterse Beekstraat werd op 3 december vorig jaar ’s-nachts een woninginbreker door de bewoners bij thuiskomst overlopen. Het was een bekende voor de bewoner. De verdachte kon op dat moment ontkomen maar liet een breekijzer en muts achter. De 43-jarige verdachte werd door agenten echter enkele straten verderop in een schuurtje aangehouden en gearresteerd. Deze verdachte is tijdens het onderzoek ook verhoord over een inbraak die gepleegd was op 2 december ’s-avonds in een bovenwoning aan de Bloemerstraat. Daar werd tijdens het rechercheonderzoek een schoenspoor aangetroffen. De verdachte is voorgeleid en heeft nu 90 dagen hechtenis. Een 24-jarige Nijmeegse medeverdachte is in dit onderzoek verhoord over haar aandeel. Zij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

DNA-databank
Een 36-jarige Nijmegenaar is door het Woninginbrakenteam  verhoord over een woninginbraak aan de Pomonastraat (21 mei) en 2 auto-inbraken op Kerkenbosch (14 september) in Nijmegen. Deze zijn gepleegd in 2013 en met de later opgestarte DNA-databank, is deze verdachte alsnog in beeld gekomen.

Stopheling.nl
Een 26-jarige man uit Nijmegen is verhoord over een woninginbraak die hij samen met een 36-jarige plaatsgenoot had gepleegd. De inbraak heeft plaatsgevonden op de Poeijenstraat, 8 oktober ’s-nachts. Daarbij zijn portemonnees en een laptop weggenomen. Toen de laptop te koop werd aangeboden in een shop. Aan de hand van de legitimatie die moest worden getoond, kwam de politie achter de identiteit van de verdachten. Een wijkagent herkende de verdachte. De verdachten zijn verhoord voor de diefstal en heling van de laptop toen zij begin februari zijn verhoord. Bedrijven die goederen inkopen, gebruiken de website Stopheling.nl om te achterhalen of het om een geregistreerd gestolen goed gaat aan de hand van serienummers en foto’s.

Contactloos pinnen
Een 27-jarige man uit Arnhem is verhoord op verdenking van een insluiping in een woning in Nijmegen. Dit vond plaats op 19 november 2016 aan de Van Haapstraat. Er werden een Ipad en portemonnee weggenomen. Met de pinpas is enkele keren contactloos gepind. Met hulp van camerabeelden die op een van die pinlocaties aanwezig waren, zijn de beelden uitgekeken. Daarop is de verdachte herkend door een rechercheur. De verdachte bekende recent tijdens het politieverhoor nog een andere insluiping in een instelling in Arnhem.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.