Politie kijkt tevreden terug op Nijmeegse 4Daagse 2014

Nijmegen – De 98e editie van de Vierdaagsemarssen en de 45e Vierdaagsefeesten zijn in goede en overwegend ontspannen sfeer verlopen. De politie kijkt dit jaar dan ook tevreden terug op het grootste meerdaagse evenement van Nederland.

Politieagenten uit heel Nederland verleenden ondersteuning om dit mega-evenement ongestoord te laten verlopen. Verdeeld over vijf zones in de stad, waren er dagelijks circa 200 agenten aanwezig. De verdeling van deze politiecapaciteit over de verschillende zones zorgde ervoor dat er snel kon worden opgetreden waardoor eventuele incidenten in de kiem gesmoord konden worden. Tijdens de feesten deden zich geen ernstige openbare ordeverstoringen voor.

Verloop 7e avond feesten
De laatste avond, vrijdag 18 juli, was het opnieuw gezellig druk in de stad. Rond kwart over acht werden de lichtkranten op de Molenstraat ingezet om te zorgen voor een snellere doorloop en later op de avond gingen ook bij de Matrixx de lichtkranten aan in verband met de drukte. Bezoekers werd daar verzocht een andere locatie te kiezen. In totaal zijn er op de laatste feestavond 13 personen aangehouden, voor de wet ID (1), openbare dronkenschap (1), het niet voldoen aan een bevel (1), belediging (1), Opiumwet (1), diefstal (1), vernieling (2), plegen van verzet (1) en mishandeling (4).

Veilig thuiskomen
Gedurende hele Vierdaagseweek zijn er meerdere alcoholcontroles gehouden in het kader van ‘veilig thuiskomen’. Op de laatste avond werd er gecontroleerd op de Industrieweg, Neerbosscheweg en Energieweg in Nijmegen en op de Graaf Alardsingel en Prins Mauritssingel in Lent. In totaal liepen hierbij 33 personen tegen de lamp die met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Drie personen hiervan moesten hun rijbewijs inleveren.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.