Politie is op zoek naar aanrander

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk wat gezien of gehoord hebben of anderszins informatie hebben die kan bijdragen tot de aanhouding van de verdachte. Deze verdachte heeft in de vierdaagse week twee vrouwen aangerand en mishandeld. Eén van de vrouwen liep daarbij een gebroken neus op. Het incident vond plaats in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juli rond 03.00 uur. De politie is vooral op zoek naar twee jonge mannen die de twee vrouwen kort na de aanrandingen hebben geholpen.

De twee slachtoffers waren uit geweest in het centrum van Nijmegen en op weg naar het centraal station in Nijmegen. Toen zij met z’n tweeën over de Van Schaeck Mathonsingel liepen in de richting van het centraal station, kwam er vanuit de tegenovergestelde richting een man aanlopen, die ineens één van de vrouwen betaste. De vrouw duwde de man van zich af en kreeg direct een vuistslag. De andere vrouw werd hierdoor zo boos en ging achter de man aan die inmiddels in de richting van de oude SNS-bank en de parkeergarage rende.

Toen zij bijna bij de man was draaide deze zich om en greep haar bij haar kleding. De vrouw deed deze weer goed maar kreeg direct een aantal klappen van de verdachte. Het slachtoffer sloeg uit zelfverdediging de man diverse keren in zijn gezicht. Daarbij heeft hij zeker letsel opgelopen. Een man van de beveiliging van de parkeergarage belde de politie. Een lange blonde jongeman ontfermde zich over het slachtoffer en haalde beide partijen uit elkaar. De verdachte ging er vandoor en rende in de richting van de Graafseweg.

Toen de politie arriveerde was de blonde jongeman vertrokken. De politie zou graag met hem willen spreken en vraagt hem zich alsnog te melden. Ook is er een kleinere jongen met donker haar aanwezig geweest die wel is blijven staan maar die de politie niet heeft kunnen spreken. Ook hij wordt verzocht zich te melden.

Signalement van de aanrander

 • Getinte man ( vermoedelijk niet Turks of Marokkaans)
 • Tussen de 38 en 40 jaar
 • Kort zwart achterover gekamd haar met gel
 • Normaal postuur
 • Glad geschoren gezicht
 • Brede zwarte wenkbrauwen
 • Sprak goed Nederlands, zonder accent
 • Droeg een donkerblauwe blouse met lange mouwen
 • Met daar onder een wit t-shirt
 • Droeg een donkerblauwe spijkerbroek
 • Nette zwarte schoenen

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.