Politie en afdeling Toezicht pakken scooterrijders in Kronenburgerpark aan

Nijmegen – De politie en de afdeling Toezicht van de gemeente Nijmegen gaan de komende tijd bekeuringen uitdelen als scooter, brom- of snorfietsers zich met hun vervoermiddel in het park begeven. De afgelopen weken werd er voornamelijk gewaarschuwd als men er stond. Die tijd is nu voorbij. Voor het rijden op een scooter, brom- of snorfiets of een ander motorvoertuig werd al langer bekeurd.

 Op zich verandert er dus niet zoveel maar zal er wel strenger worden opgetreden. De overlast nam dusdanige proporties aan, dat nu de tijd rijp is om op grond van de APV ( Algemene Plaatselijke Verordening) strenger op te treden en het niet meer met een waarschuwing af te doen.

In het Kronenburgerpark mag -evenals in andere Nijmeegse parken- niet gereden worden met scooter, brom- of snorfietsen. In deze zomerperiode bezoeken steeds meer mensen (met kinderen) het park waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan met scooterrijders. Voor het aan de hand vervoeren of hebben staan van een scooter, brom- of snorfiets in het park gaat een bekeuring 60 euro kosten.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.