Poging zware mishandeling, verdachte aangehouden

Nijmegen – Vrijdag omstreeks 18.35 uur meldde een getuige dat op de Hatertseweg een man door een andere man werd bedreigd met een mes. Meerdere politie-eenheden gingen onmiddellijk die kant op. De verdachte fietste ondertussen op een mountainbike weg. De (latere) aangever rende hem achterna en gaf aan de meldkamer steeds hun locatie door. Een motoragent was snel ter plaatse en in de Schouwenburgstraat kon de verdachte worden aangehouden.

De aangever, van 28 jaar uit Nijmegen, zat met een vriend op een bankje bij winkelcentrum Hatert toen een hen onbekende man naast hen kwam zitten. Hij riep vanalles en beledigde de beide mannen. Ineens kwam hij met een mes op de 28-jarige af en probeerde hem te steken. Dit heeft de man af kunnen weren, maar tijdens de worsteling liep de 28-jarige man wel een snee in zijn hand op. Toen de vriend de politie belde ging de verdachte, een 58-jarige Nijmegenaar, er snel vandoor. Zijn vlucht, via onder andere de Couwenbergstraat en de Menkemaborgstraat, was echter van korte duur.

De 58-jarige verdachte is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Hij is gedurende verder onderzoek in verzekering gesteld. Een aangetroffen mes werd inbeslaggenomen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.