Poëzieroute ‘Rivieren langs de Verzen’ voor publiek geopend

MILLINGEN AAN DE RIJN –  Op zaterdag 24 mei is de Poëzieroute ‘Rivieren langs de verzen’ geopend door locoburgemeester Peter Wassink van Millingen aan de Rijn. Deze route loopt langs de Rijndijk in Millingen aan de Rijn, door de Millingerwaard en vervolgens langs de Duffeltdijk in Kekerdom. Langs deze fiets- en wandelroute van tien kilometer zijn twintig nieuwe gedichten te bewonderen rond het thema ‘water’. Een gratis routekaart is verkrijgbaar bij VVV en ondernemers in en om Millingen aan de Rijn.

 

Poëzieroute
Twintig Nederlandse en Vlaamse dichters hebben twee korte verzen geschreven met als thema water. Van deze twee verzen is één vers gekozen om te publiceren langs de route. Om de gedichten tentoon te stellen worden oude schoolborden hergebruikt zodat ze een laatste bijzondere bestemming krijgen. De verzen zijn handmatig op de borden geschilderd en in het voorbijgaan te lezen.

Gedurende het project is het pand van de voormalige Rabobank in Millingen aan de Rijn ingericht als Poëziebank. Bezoekers kunnen onder andere op deze locatie meer informatie vinden over de Poëzieroute en de deelnemende dichters.

 

Meer informatie
De Poëzieroute is vanaf 24 mei tot 24 september 2014 te bewonderen. Ga voor meer informatie naar www.kunstinmillingen.nl. Van de Poëzieroute is ook een gratis informatiebrochure beschikbaar. Deze bevat een routekaart en is te verkrijgen bij diverse ondernemers langs en aan de route.

 

Organisatie
Het project is uitgevoerd door de Kunstcommissie Millingen aan de Rijn in samenwerking met het Poëziecentrum Nederland. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Millingen aan de Rijn en de provincie Gelderland. Marketing is in handen van Regiomarketing Gelderland.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.