Pimp your ride! Zelf doen of professioneel laten doen?

Weet je nog, dat geweldige programma op MTV met rapper Xzibit, Pimp My Ride? Daarin werden oude auto’s van binnen en van buiten opgeknapt zodat ze als nieuw of zelfs nog beter waren. Jij kunt natuurlijk ook zelf zoiets gaan doen voor jouw trouwe vierwieler, al zal het in de praktijk een stuk minder extravagant zijn. Maar wat doe je zelf en wat besteed je uit? We helpen je graag op weg.

Vind je innerlijke Xzibit

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk deed Xzibit helemaal niet zo veel in het programma. Behalve dan enthousiast zijn, grappen uithalen en de echte vakmensen van hun werk houden. Laten we het er dan op houden dat je best wel een deel van het werk dat West Coast Customs doet zelf kunt oppakken.

Vrouwen en auto’s: het is een bijzondere combinatie. Enerzijds rijden er vrouwen mee in autoraces, anderzijds zijn er speciale vrouwenparkeerplaatsen. Hoe dan ook, het is de hoogste tijd dat we laten zien dat vrouwen prima geschikt zijn om aan een auto te klussen. Dat gebeurt al in talloze garages door het hele land, dus waarom sleutel je niet eens zelf aan jouw vierwieler?

Als je de moersleutel liever niet zelf hanteert, kun je altijd nog een andere klus uitvoeren, zoals het interieur van je auto verbeteren. De zittingen, de indeling, de accessoires: allemaal dingen die je vrij eenvoudig eigenhandig kunt verbeteren. Xzibit zou trots op je zijn!

Of besteed het uit aan de professional

Aangezien niet iedereen zomaar het werk van een allround plaatwerker kan doen, is het voor sommige klussen wel verstandiger dat je ze uitbesteedt aan een professional. Zeker als het gaat om zaken als lassen en plaatwerk snijden, waarvoor je ook nog eens speciale apparatuur nodig hebt.

Een ander voordeel van uitbesteden is dat je hier de klant bent, dus je mag een bepaalde mate van kwaliteit verwachten. En als er iets niet naar je wens is, dan kun je daar iemand op aanspreken. Dat is een beetje lastiger als je alles zelf doet.

Je budget speelt zeker mee

Zelf doen is vooral een kwestie van iets leuk vinden. Uiteraard is het uitbesteden van het werk aan een professional vaak duurder dan het zelf doen. Maar dan weet je wel zeker dat je kwaliteit mag verwachten. Heb je het geld ervoor? Dan is de beslissing een stuk makkelijker. Zit je iets krapper bij kas? Dan is het wellicht het overwegen waard om een lening af te sluiten. Let hierbij echter wel goed op, want je kent waarschuwingsregel waarschijnlijk wel: Geld lenen kost geld. Je betaalt namelijk altijd rente over het bedrag dat je leent. Zorg er daarom voor dat je altijd geld leent op een verantwoorde manier.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.