Persbericht Bouwfonds Ontwikkeling en de gemeente Nijmegen

Bouwfonds start eerste project Waalfront Nijmegen
Overeenkomst voor 534 appartementen op Handelskade

Nijmegen, 16 januari 2014 – Afgelopen maandag ondertekenden Bouwfonds Ontwikkeling, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Standvast Wonen een overeenkomst voor de realisatie van 534 appartementen en circa 2.800mcommerciële ruimte aan de Handelskade in Nijmegen. Hiermee is de start ingeluid voor het project Waalfront, waar de komende jaren zo’n 2.000 woningen, horeca en voorzieningen worden ontwikkeld aan de Nijmeegse Waalhaven.

Het deelproject Handelskade bestaat uit 9 gebouwen en is deel van de gebiedsontwikkeling Waalfront. In dit oude industriegebied, direct gelegen aan de Waal en grenzend aan de historische binnenstad, wordt tot en met 2030 een volledig nieuw stadsdeel gerealiseerd. De Nijmeegse wethouder stedelijke ontwikkeling Hannie Kunst verwacht veel van het project: ‘De Handelskade is een toplocatie en het plan krijgt een spannende vormgeving. Als stad hechten we groot belang aan de bouw van woningen en voorzieningen in het Waalfront: in Nijmegen verwachten we de komende jaren een flinke bevolkingsgroei.’

Koop- en huurappartementen op Handelskade
De overeenkomst tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Standvast Wonen betreft de afname van 366 appartementen in het project Handelskade die zijn bestemd voor de verhuur. Syntrus Achmea neemt 187 huurappartementen af voor de vrije huursector. Volgens Jagersma, directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, passen deze huurwoningen uitstekend in de portefeuilles van de investerende pensioenfondsen: ‘Het zijn kwalitatief goede woningen op een centrumlocatie die hun waarde op lange termijn zullen behouden.’ Daarnaast zal Standvast Wonen 179 appartementen afnemen die worden aangeboden als sociale huurwoningen. René Roelofsma van Standvast Wonen: ‘We zijn blij dat we nu ook aan de Waalhaven in Nijmegen betaalbaar wonen beschikbaar kunnen maken.’  De overige appartementen worden door Bouwfonds Ontwikkeling fasegewijs in verkoop gebracht, te beginnen dit najaar. Naar verwachting start de bouw van de appartementen in maart 2014. Patrick Joosen van Bouwfonds Ontwikkeling: ‘We zijn er trots op dat het ons gelukt is met deze partijen een belangrijke stap te zetten in de realisatie van het Waalfront. Handelskade wordt een dynamische plek aan de Waal, waar vele mensen de combinatie van wonen in een bijzonder nieuwbouwcomplex aan het water en dichtbij de binnenstad ten volle kunnen ervaren.’

Over de appartementen
De appartementen zijn verdeeld over negen gebouwen, ontworpen door drie architectenbureaus: Vera Yanovshtchinsky architecten, Mulleners + Mulleners en Studioninedots. De koop- en huurappartementen variëren van lofts en speels ingedeelde startersappartementen, tot luxe appartementen met uitzicht over de Waal. De grootte van de appartementen loopt uiteen van 40m2 tot 165m2. Op de begane grond worden ateliers en woon/werkwoningen gerealiseerd. Daarnaast bestaat het project uit circa 2.800m2 commerciële ruimte (waaronder horeca), een parkeergarage voor bewoners en een binnentuin. Het geheel wordt aangesloten op de stadsverwarming van het Warmtenet Nijmegen. Kijk voor meer informatie op www.handelskade.nu.

Over het Waalfront
De komende jaren krijgt het gebied Waalfront, aansluitend op de binnenstad en gelegen langs de Waal in Nijmegen, een geheel nieuw uiterlijk. Er komen zo’n 2.000 woningen met bijbehorende voorzieningen, die tot en met 2030 gefaseerd ontwikkeld worden. De gebiedsontwikkeling is een samenwerking tussen Gemeente Nijmegen en Bouwfonds Ontwikkeling, waarin beide partijen een aandeel van 50 procent hebben. Kijk voor meer informatie op www.waalfrontnijmegen.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.