Met Pasen ga je naar Oddstream

Het tweede en laatste Oddstream weekend begint op Goede Vrijdag 25 maart waar vanaf 13:00 uur de lichtkunstexpositie met high-tech art te bezoeken is op het Honigcomplex in Nijmegen. Het hele paasweekend tot en met 28 maart, tweede paasdag is de internationale expositie te bezoeken.

Lichtkunstexpositie
De expositie met lichtkunst en high-tech art bestaat uit een twintigtal kunstinstallaties van internationale kunstenaars. In deze interactieve expositie staan de oneindige mogelijkheden en beperkingen van technologie en onze rol daarin centraal. De bezoeker wordt actief betrokken bij de kunst. De expositie bestaat voor een groot deel uit werk dat bij de gratie van de bezoeker bestaat of waar je als bezoeker direct invloed op hebt.

Kinderen
De expositie is vanwege haar interactiviteit uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Ook zijn er speciale workshops voor kinderen en is er binnen de expositie een TechLab waar je de laatste technologische snufjes kunt zien.

Je eigen live performance geven
Een van de werken die te zien is, is Cubix by Vision Nocturne. Cubix is een grote kubus waarin je kunt staan met wanden bestaande uit transparante projectieschermen. In het midden van de kubus staat een touchscreen. Met de touchscreen bestuur je geluid en videobeelden die op de transparante schermen geprojecteerd worden. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd Cubix aansturen en zo een eigen audiovisuele show geven.

Eigen risico
Voor de mensen die hun grenzen willen verkennen is het werk Septic van Marco Donnarumma uitermate geschikt. Je legt je hoofd op een pilaar en vervolgens wordt er een computervirus in je lichaam geïnjecteerd. Het gevolg is dat je je organen en skelet voelt trillen en bewegen. De installatie is minder gevaarlijk dan het lijkt maar wel uitsluitend op eigen risico te gebruiken. De Oddstream expositie is het tweede weekend te bezoeken op 25, 26, 27 en 28 maart tussen 13:00 uur en 22:00 uur. Tickets kosten 8 euro of een familieticket voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen tot en met 17 jaar kost 22,5 euro. De tickets zijn zowel online via www.oddstream.nl als aan de kassa te koop.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.