Paasspeurtocht in Fort Pannerden

Op Eerste Paasdag, 20 april, komt de Paashaas op bezoek in Fort Pannerden. Hij zal in het hele fort paaseieren verstoppen. Wanneer je ze vindt, wacht er een leuke verrassing. Kinderen kunnen gratis deze Paasspeurtocht doen, zich laten schminken, een schot wagen met het waterkanon of soldaatjes bekogelen in de soldatenballenbak. Tevens zijn er op deze dag demonstraties van een smid en een koperslager, unieke exposities, films en iedereen kan onze nieuwe aanwinsten bewonderen.
Deze zondag gaan alle forten van de Hollandse Waterlinie weer open. Vanaf 20 april is iedereen weer van harte welkom om te genieten van het unieke karakter van de Hollandse Waterlinie. Beleef natuur, cultuur en avontuur in het grootste Rijksmonument van Nederland: de Hollandse Waterlinie!
Fort Pannerden is één van de ruim 20 locaties van de Hollandse Waterlinie. Fort Pannerden is namelijk het slot op de waterkraan van de Hollandse Waterlinie. Om de vijand tegen te houden, werd vroeger een deel van Nederland onder water gezet. Het fort moest voorkomen dat het Pannerdensch Kanaal afgedamd werd. Tegenwoordig ligt het fort in een prachtig natuurgebied waar je deze bijzondere geschiedenis volop kunt beleven. Laat je verrassen!
Fort Pannerden is op zondag 20 april geopend van 12 tot 17 uur.

Tijdens het fortseizoen van april tot eind oktober 2014 is Fort Pannerden te bezichtigen op iedere eerste en derde zondag van de maand van 12 tot 17 uur.
En in de zomervakantie (van 15 juli tot 28 augustus) ook iedere dinsdag en donderdag van 12 tot 17 uur.
Entreeprijzen (incl. 1 consumptie):
4 tot 13 jaar € 2,50
13 jaar en ouder  € 5,00
Tussen 12 en 15.30 uur kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding met gids ( € 1,00 extra). Groepen alleen op aanvraag.
Neem voor een rondleiding met een groep of op een andere dag, contact met ons op via info@fortpannerden.eu

Het fort is te voet en met de fiets prima bereikbaar. Heeft u moeite om te fietsen of te wandelen?  Maak dan gebruik van het gratis speciale vervoer dat tijdens deze openstellingen tussen de Sterreschans en het fort pendelt.

Fort Pannerden is een gezellige dagje uit voor iedereen, jong en oud.

Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV Doornenburg
Meer informatie: www.fortpannerden.eu

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.