Overleg over Market Garden tussen organisatie en burgemeester Bruls

Vrijdag 13 juni, hebben  burgemeester Bruls en vertegenwoordigers van Stichting Operatie Market Garden 2014 (OMG2014) overleg gevoerd over de herdenking van Market Garden binnen de stadsgrenzen van Nijmegen, komende september.

Onderwerp van gesprek was de wijze waarop Nijmegen een bijdrage kan leveren aan de tocht met historische voertuigen, die in september gepland staat langs de Market Gardenroute van België naar Nijmegen.

Het overleg heeft in een prima sfeer plaatsgevonden. Beide partijen hebben duidelijk kunnen maken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Burgemeester Bruls heeft nogmaals benadrukt dat de historische stoet welkom is in Nijmegen en dat dit altijd zo is geweest.

De volgende afspraken zijn gemaakt:

•             Na 1 juli overleggen gemeente en Stichting OMG2014 over precieze inrichting Waalkade. Dan zal bekend zijn hoeveel voertuigen er ingeschreven zijn en welk type voertuigen dit zijn.

•             Stichting OMG2014 overlegt met de verantwoordelijke instanties  over de mogelijkheden van een Waalpassage op 20 september.

•             Op 1 juli is het verkeersplan voor de gehele route gereed. Dan is er regionaal overleg tussen de wegbeheerders over de maatregelen langs de gehele route en de organisatorische aanpak hiervan.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.