OvalArt: Cursus Kunstgeschiedenis, Cultuurbeschouwing, Kunstbeschouwing gaat weer van start

Ieder jaar van oktober tot april wordt er in het historisch pand ‘de Commanderie van Sint Jan’ in het centrum van Nijmegen op een inspirerende wijze de cursus Kunstgeschiedenis, Cultuurbeschouwing en Kunstbeschouwing gegeven. Het bijzondere bij deze cursussen is dat de kunstgeschiedenis van alle kunstdisciplines, d.w.z. de beeldende kunst, architectuur, muziek, dans en theater van een bepaalde cultuurperiode aan bod komen. In twaalf hoorcolleges wordt een chronologisch overzicht gepresenteerd van de belangrijkste kunsthistorische stromingen.

Via kunstbeschouwing en kunstfilosofie leert de docent u kritisch analyseren (kijken en vergelijken) zodat u inzicht krijgt in de diverse cultuurperiodes zoals de Middeleeuwen, de Renaissance/Barok, de Gouden Eeuw/Burgercultuur in Nederland, de Romantiek en het Realisme, de Cultuur van het Moderne, en de Massacultuur.

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding of voorkennis nodig.

Uw docent
Uw docent Josje Schouten is een eerstegraads docent Kunstgeschiedenis en Cultuurbeschouwing en kunst en cultuurcoördinator op een Lyceum. Naast docent is zij eigenaar van OvalArt en werkzaam als een professioneel beeldend kunstenaar waarbij zij zowel autonoom beeldende kunst maakt als in opdracht werkt. Mensen enthousiasmeren en stimuleren om via kunst en cultuur meer inzicht te verwerven in de wereld om ons heen is haar uitgangspunt voor het geven van deze cursussen.

Wilt u deelnemen?
Altijd al willen weten hoe kunst en cultuur door de eeuwen heen het dagelijks leven heeft beïnvloed? Schrijf u dan in voor een van de sprankelende cursussen van OvalArt.

Meer informatie
Voor meer informatie en het aanmelden kunt u terecht op de site:
 http://www.ovalart.nl/nl/

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.