Vacature Ouderenadviseur

Ouderenadviseur in Nijmegen

Ouderenadviseur

Share

Copy Link

Ouderenadviseur

Het doel van team ouderenadvies is het behouden of vergroten van zelfredzaamheid en welbevinden van thuiswonende ouderen waardoor zwaardere zorg/opname kan worden voorkomen of uitgesteld. Ouderen die een beroep doen op de ouderenadviseur zijn doorgaans zelf niet in staat om een passend hulpaanbod te vinden en/of zij maken niet voldoende gebruik van bestaande voorzieningen. Er is veelal sprake van meervoudig complexe vraagstukken. Uitgangspunt is dat de oudere zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven behoudt.
De Sociaal Professional Ouderen (Ouderenadviseur) ondersteunt zelfstandig wonende ouderen (en hun systeem) met aan ouderdom gerelateerde problemen om regie te houden op hun leven.
De ouderenadviseur staat naast de oudere en houdt rekening met de wensen en levensstijl van de oudere. De Ouderenadviseur is zichtbaar en toegankelijk in de wijk en vervult een 'spilfunctie' tussen welzijn, wonen, zorg en het persoonlijke netwerk. Je hebt de beschikking over verschillende instrumenten en weet de juiste partners te betrekken. Binnen Sterker vormt de Ouderenadviseur een belangrijke schakel in de keten van dienstverlening van het ouderenwerk (dagbesteding, praktische diensten en ontmoeten).
De ouderenadviseurs vormen een expertiseteam, dat onderverdeeld is in gebiedsteams of clusters. Je werkt doorgaans in een "vast" werkgebied. Het team werkt echter stadsbreed. Dit betekent dat je -als dat nodig is-- ook bij een ander gebiedsteam ingedeeld kunt worden.


Direct solliciteren

Wat ga jij doen?

Vertaald naar concrete bezigheden, betekent dit dat je onder meer:

 • Huisbezoeken aflegt;
 • Waar nodig (kortdurende) ondersteuning biedt;
 • Samen met de cliënt een individueel zorg/welzijnsplan opstelt;
 • De hulpverlening regelt en coördineert (casemanagement);
 • Waar nodig (warm) overdraagt aan eerste en tweedelijns instellingen;
 • Jouw kennis en ervaring deelt met collega's (casusbesprekingen, coaching en advisering);
 • Bijdraagt aan verzamelen van data (meten, registreren, evalueren);
 • Stagiaires en vrijwilligers begeleidt.

Wie ben jij & wat vragen we van jou?

 • Je hebt affiniteit met het werken met de doelgroep ouderen;
 • Je bent een 'vrije geest'. Daarmee bedoelen we dat je een open houding hebt, kunt pionieren, onafhankelijk & eigenwijs bent en lef & durf toont;
 • Je bent een teamplayer;
 • Je bent creatief, zowel in het bedenken van oplossingen als in het werken zonder duidelijke kaders;
 • Je combineert zelfreflectie met zelfvertrouwen. Je weet wat je wel en niet kunt, trekt lering uit je eigen ervaringen en kunt die ook delen;
 • Je kunt omgaan met werkdruk en je kunt schakelen tussen inzetten of juist loslaten;
 • Bewustzijn van de eigen normen en waarden die je meebrengt in het werk;
 • Je hebt ervaring met cultuursensitief werken en kunt omgaan met diversiteit.

Kennis en ervaring:

 • Hbo-diploma Sociaal Werk (MWD, SPH, toegepaste psychologie, toegepaste geriatrie en gerontologie of vergelijkbare opleiding);
 • Kennis en ervaring mbt wet en regelgeving, ZVW, WLZ, (indicatiestelling klassieke) Wmo;
 • Kennis en kunde van het voorliggend veld in de wijk (sociale kaart);
 • Kennis van ziektebeelden veel voorkomend bij ouderen;
 • Een registratie bij Registerplein (of deze kun je op korte termijn behalen).

Wat bieden we jou?

Wij zijn een dynamische organisatie in een branche die volop in beweging is. Je krijgt de kans om vanuit een team van betrokken collega's iets te leren, samen op te trekken in je ontwikkeling en mee te bouwen aan de innovatie van onze dienstverlening.
Het gaat om een functie van 24-32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is ingeschaald in schaal 8 van de cao Sociaal Werk, het bruto maandsalaris is min € 3.191,- en max € 4.547,- o.b.v. 36 uur/week, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB), bestaande uit o.a. een vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%). Daarnaast bouw je een loopbaanbudget (LBB) op van 1,5% van je bruto maandsalaris, wat je kunt inzetten voor je ontwikkeling of een opleiding.
Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?
Reageren kan voor 3 juni via het sturen van een motivatiebrief met CV naar en vermeld in de onderwerpsregel vacaturenummer 24-12 Ouderenadviseur. De eerste gesprekken staan gepland op maandag 10 juni. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Miesjel Spruit , manager Ouderenwerk.


Over ons

Sterker sociaal werk biedt mensen het vooruitzicht om (weer) sterker te worden. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen waardevol is en op zijn eigen wijze kan en mag meedoen. We ondersteunen mensen bij het zoeken naar oplossingen én we komen voor ze op wanneer ze dat zelf niet kunnen. Of het nu gaat over opgroeien, opvoeden, school, werk, wonen, relaties, gezondheid of uitdagingen bij het ouder worden: onze professionals en vrijwilligers helpen zodat mensen weer een stap vooruit kunnen zetten, op een manier die bij ze past. Zo'n 150 beroepskrachten en ongeveer 600 vrijwilligers bieden vanuit Sterker hulp en ondersteuning aan mensen van nul tot honderd-plus. Sterker is samen met Sociale Teams Helmond, Wel.kom Roermond en ONS welzijn, onderdeel van Lentl. Samen bundelen we onze krachten op gebied van strategievorming, marktontwikkeling, innovatie, bedrijfsvoering en bestuur. Meer informatie op www.sterker.nl en www.lentl.nl.


Functie:ouderenadviseur
Startdatum:14-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:3191 – 4547
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Sterker via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Ouderenadviseur Stichting Sterker 14-05-2024

Bekijk ook andere vacatures