Oude auto’s nostalgie!

Je hebt ze in diverse soorten, oude auto’s. als wij een lange rit maken zoals onlangs op vakantie dan zie je vaak aparte kenteken plaatsen, ze corresponderen vaak met landen. In Nederland zie je soms ook Nederlandse nummerborden welke toch een tikkeltje anders zijn. Namelijk donkerblauw.

Als u een voertuig heeft en u wilt daarop graag blauwe kentekenplaten voeren, dan mag dat alleen als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Je mag alleen met een ander donkerblauw kentekenplaat rijden als.

  • de datum waarop het voertuig voor het eerst op de weg is toegelaten (datum eerste toelating) vóór 1 januari 1978 ligt én
  • het kenteken uit 2 groepen van 2 cijfers en 1 groep van 2 letters bestaat.
  • Voertuigen ui het buitenland: Personenauto’s, bedrijfsauto’s, motoren, trikes en quads met een datum eerste toelating vóór 1 januari 1978, krijgen bij invoer automatisch een kenteken waarmee u blauwe kentekenplaten mag voeren.

Tegenwoordig bestel je auto-onderdelen makkelijk online, en is er van alles vindbaar.
Bijvoorbeeld op www.onderdelenshop24.com. Eigenlijk kun je concluderen dat een ieder een oude auto weer als nieuw kan maken. Of terug kan brengen in de staat van het oude plaatje.

Uiteraard zijn er ook veel bedrijven die mooie auto’s bezitten en deze verhuren. Je kunt bijvoorbeeld rijden in een oude kever of een Volkswagen bus. Een oud, nostalgisch volkswagenbusje met zo’n grappig schuifdak waar je met zijn achten in plaats kunt nemen. Doe een rally door een pittoresk landschap met leuke opdrachten op sfeervolle locaties en waan je weer in de jaren zestig.

Geweldig.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.