Oud-bewoner Asbest woning stelt Talis aansprakelijk

NIJMEGEN – De veel besproken ‘asbestwoningen’ in de wijk Voorstenkamp in Nijmegen van de woningencorporatie Talis heeft misschien weer een slachtoffer. De talis is door een oud-bewoner aansprakelijk gesteld van het overlijden van zijn vrouw en zijn eigen ziekte.

De vrouw van de oud-bewoner is in 2010 overleden aan longkanker. De man zelf heeft in 2011 een long moeten laten verwijderen vanwege kanker. Het echtpaar heeft 23-jaar samen gewoond in de ‘asbestwoning’.

Er is momenteel nog geen strafrechtelijk onderzoek gestart, maar dit kan nog wel gebeuren aldus een voorlichter van het Openbaar Ministerie. Wel heeft de asbest zaak de nodige aandacht van het OM.

In 2012 zijn 125 van de woningen van Talis gesaneerd in Wijchen en Nijmegen. Toen destijds bleken er bij 5 woningen de gezondheidsnorm te zijn overschreden. Een advocaat van een oud-bewoner Tim Bueters is van mening dat Talis heeft verzuimd bewoners te waarschuwen voor het gevaar van hun gezondheid in de asbest huizen.

In voorgaande onderzoeken heeft de Talis bekend gemaakt dat er één andere bewoner de ziekte kanker heeft opgelopen door de asbest. dit wordt niet door de corporatie bevestigd en of er meer slachtoffers zijn is voor als nog niet bekend.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.