Open Huis op 7 oktober: CWZ zet (bijna) alle deuren open

Omdat CWZ 25 jaar aan de Weg door Jonkerbos zit, gaan (bijna) alle deuren van het ziekenhuis open. Een unieke kans om CWZ op een ándere manier te beleven. Kijk achter de schermen van het ziekenhuis en kom op plekken die normaal gesloten blijven. Bezoek en beleef CWZ in vier routes. Van de operatiekamers tot in het ketelhuis.

Deuren die open gaan, zijn onder meer die van het operatiekamercomplex, de ambulance, de spoedeisende hulp en de laboratoria. Maar ook van de plekken waar de bedden worden gereinigd, de uniformen uitgedeeld en de verwarmingsketels staan. Er zijn tal van activiteiten, zoals speurtochten voor kinderen, quizzen en lezingen. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: bloed bekijken door een microscoop in het laboratorium of ‘opereren’ en hechten op een paprika en sinaasappel. Er zijn diverse testen voor lichaamsfuncties, zoals de algehele conditie of het zuurstofgehalte in het bloed.

Mensen krijgen uitleg over de werking van medische apparaten, het stellen van een diagnose en beroepen in een ziekenhuis. Ook het belang van goede voeding komt aan bod en uiteraard valt er iets te proeven. Medewerkers laten zien wat ze dagelijks doen en geven daarbij uitleg. En heel vaak mag je zelf meedoen!

Open Huis op zaterdag 7 oktober van 10.00-16.00 uur.

Locatie CWZ Nijmegen, Weg door Jonkerbos 100.

De toegang is gratis.

Kijk voor actuele informatie over het Open Huis op www.cwz.nl/openhuis

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.