Open Huis bij Nazorgcentrum IntermeZZo

Nazorgcentrum IntermeZZo houdt op zaterdag 12 mei van 10.00 tot 16.00 uur een Open Huis.

De nieuwe locatie, met tuin en uitzicht op de natuur, is te bezichtigen voor belangstellenden. Ook worden er mooie activiteiten en beleving voor volwassenen en voor kinderen georganiseerd. Iedereen die eens wil zien wat een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten is, kan binnenlopen. Ook zorgprofessionals en collega’s van andere vrijwilligersorganisaties.

Het nazorgcentrum is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten uit Zwolle en de wijde regio. IntermeZZo biedt steun, aanvullend op de medische behandeling en zorg in het ziekenhuis. In elke fase van de behandeling, vanaf de diagnose tot lang ná de behandeling. Steun aan de patiënt en diens omgeving, zo lang als nodig, door middel van een luisterend oor, ontspannende activiteiten, workshops en cursussen en goede voorlichting.

IntermeZZo ondersteunt mensen hiermee om de regie op het leven met kanker te herpakken. Tijdens het Open Huis laten de vrijwilligers iets zien van deze activiteiten en vertellen over de mogelijkheden. Professionals geven een demonstratie van activiteiten zoals massage, yoga, gezond eten, gespreksmogelijkheden en allerlei verrassingselementen.

In het najaar start KindermeZZo, speciaal gericht op kids die opgroeien in een omgeving waar kanker speelt. Al tijdens het open huis op 12 mei zijn er voor kinderen diverse creatieve activiteiten en is een speciale boekencollectie beschikbaar.

Enorme inzet van ondernemers uit regio
Vanaf de start in 2010 is het aantal bezoeken toegenomen van 500 naar 4.000 per jaar nu. De behoefte aan nazorg neemt verder toe. IntermeZZo groeide uit haar jasje in het B-gebouw van Isala. Omdat IntermeZZo haar activiteiten wil uitbreiden om nog beter aan te sluiten op wat mensen met kanker nodig hebben aan ondersteuning, was er meer ruimte nodig. Vastgoedinvesteerders zorgden ervoor dat IntermeZZo het gebouw van voormalige Kinderopvang Partou kon huren. Een groep van ongeveer 45 bedrijven uit Zwolle en de wijde regio heeft met enorme toewijding en inzet gerealiseerd dat het gebouw werd verbouwd en ingericht. Roparun en Stichting Vrienden van Isala maakten het financieel haalbaar.

Locatie:
Nazorgcentrum IntermeZZo, Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Gratis parkeren voor de deur.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.