Open Dag: Maak kennis met Zelfregiecentrum en J72

Op vrijdag 29 augustus kun je tussen 10.00 en 16.00 uur kennismaken met de waaier aan mogelijkheden die het Zelfregiecentrum Nijmegen te bieden heeft. Ook J72 opent haar deuren, op hetzelfde adres: St. Jorisstraat 72.

Het Zelfregiecentrum stimuleert mensen om meer regie over hun eigen leven te nemen. We zijn er voor en door mensen die om allerlei redenen minder tot hun recht komen dan zij zouden willen.

Ontmoeting
We organiseren het hele jaar door activiteiten die gericht zijn op ontmoeting. Deze vrijdag kun je samen met anderen koken en met een gids wandelen in het Valkhofpark (bij ons tegenover). Je kunt ook werken aan een persoonlijk ‘moodboard’ of je verdiepen in fotografie. Er wordt op deze dag tweemaal een spannende pubquiz gespeeld.

Trainingen
In een andere ruimte presenteren we alle trainingen die we in het najaar aanbieden. De trainingen zijn gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en je wensen. Daarbij leer je ook vaardigheden. Het gaat om trainingen als ‘Jezelf presenteren’ en ‘Werken met Eigen Ervaring’. Er is ook een coach aanwezig die op individuele vragen kan ingaan. En er zijn mensen die meer kunnen vertellen over mogelijkheden om een zelfhulpgroep of lotgenotengroep te starten.

Voorlichting Wajong
Het Zelfregiecentrum houdt zich ook bezig met belangenbehartiging en cliëntenparticipatie. We geven deze dag voorlichting over de Wajong en over mogelijkheden om je stem te laten horen bij de gemeente over alle veranderingen die op stapel staan.

J72
J72 is een werkplaats voor ondernemende mensen, die met elkaar willen delen en waarmaken: samen doe-het-zelven. Jouw droom waarmaken en de stad of de wereld nog een beetje mooier maken. Je kunt op deze dag zien wat er allemaal al gebeurt en je eigen ideeën met anderen delen.

Praktische informatie
Je bent deze Open Dag van harte welkom op het adres St. Jorisstraat 72. Dit is aan de rand van het stadscentrum, op de hoek van de St. Canisiussingel met het Hunnerpark. De buslijnen 2, 13, 14, 31, 33, 57, 58, 125 en 300 stoppen voor de deur. Voor meer informatie kun je bellen met (024) 75 111 20 of kijken op  www.zrcn.nl .

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.