Opbrengst taxussnoeisel voor Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

Een donatie van € 3.836,90 aan het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis én grondstof voor maar liefst 406 chemotherapieen. Dat is het resultaat van de inzameling van taxussnoeisel door Gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen, Stichting Taxus Taxi en Dar.

Stichting Taxus Taxi zamelt in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen taxussnoeisel in. Deze gemeenten en Dar ondersteunen deze inzameling. Het taxussnoeisel wordt gebruikt voorde productie van medicatie tegen kanker. Het is een mooi voorbeeld dat afval geen afval is, maar gebruikt wordt als waardevolle grondstof! De opbrengst van het taxussnoeisel (€ 3.836,90) doneren de partijen aan een lokaal (kanker gerelateerd) goed doel. Zij kozen voor het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Opbrengsten taxussnoeisel 2016

In de deelnemende gemeenten werd dit jaar veel taxussnoeisel aan huis opgehaald. In totaal is er bij ruim 1400 adressen in de regio taxussnoeisel ingezameld. In totaal is er bijna 53.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Deze hoeveelheid is goed voor maar liefst 406 chemotherapieën. Het taxussnoeisel is in de regio veel gesnoeid door medewerkers van DarGROEN! en leverden een waardevolle bijdrage.

IPads wachtkamers Spoedeisende Hulp

Het afgelopen jaar is het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis aan de slag geweest met fysieke aanpassingen op de Spoedeisende hulp om het verblijf voor kinderen, ouders en de familie op de Spoedeisende Hulp meer aangenaam te maken. Er is inmiddels een aangepaste traumakamer voor kinderen en een speciale familiekamer.

Een van de wensen van het ziekenhuis is om informatie en entertainment te bieden aan kinderen en ouders. Hiervoor wil zij onder meer vier iPads plaatsen in de wacht- en familiekamer. De opbrengst van taxussnoeisel gebruikt het Amalia kinderziekenhuis voor de aanschaf van deze iPads.

Jacco Schutte, bedrijfsleider op de Spoedeisende Hulp: “Naast de beste gezondheidszorg besteden we veel aandacht aan het bieden van een zo aangenaam mogelijk verblijf op onze Spoedeisende Hulp. De ervaring heeft immers al genoeg impact. Met deze bijdrage voor het aanschaffen van iPads maken we de Spoedeisende Hulp vriendelijker voor het kind en zijn familie. We zijn daarom blij en dankbaar met deze donatie.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.