Ook Sjors Creatief in gemeente Beuningen

Afgelopen schooljaar schreven zich via Sjors Sportief bijna 800 kinderen uit de gemeente Beuningen in voor één van de sportkennismakingscursussen bij verschillende sportverenigingen. Door dit enorme succes heeft de gemeente besloten om het project ook met culturele en creatieve activiteiten uit te breiden met Sjors Creatief.

 

Toegankelijk voor alle basisschoolkinderen
Via Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente Beuningen op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse culturele en creatieve activiteiten, zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging. Denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, koken, beeldhouden, knutselen en nog veel meer. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen.
Gemeentelijk sportbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Beuningen hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 50 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Uw aanbod is nodig
Om een zo groot mogelijk aanbod te bereiken, hebben we uw activiteit nodig! U levert hiermee een belangrijke bijdrage om Sjors Creatief tot een succes te maken. Alle verenigingen, instellingen en particulieren kunnen tot 1 februari 2015 één (of meerdere) workshops opgeven. Dit kan via de website www.sportstimulering.nl. U wordt dan automatisch opgenomen in het Sjors Sportief/Creatief boekje. Een geheel gratis en kindvriendelijk ‘podium’ om uw vereniging of activiteit op de kaart te zetten!

Op 23 februari ontvangen de basisschoolkinderen een boekje met daarin het activiteitenaanbod. Direct hierna kunnen zij zich inschrijven voor de diverse cursussen via de website www.sjorssportief.nl. De geplande activiteiten vinden plaats op locatie van de aanbieders in de periode maart – juni.

Geen vereniging? Geen probleem

U hoeft niet per se een vereniging te zijn om een activiteit voor kinderen aan te bieden. Twijfel dus niet om een cursus, workshop of activiteit te organiseren of een groepje op te starten.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@sjorssportief.nl of info@sjorscreatief.nl.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.