ONTROERENDE DANSVOORSTELLING MET DE VOELBAARHEID VAN VIOOLSNAREN

Op zaterdag 5 april ontvangt LUX de vaste dansers van LeineRoebana. Ditmaal in combinatie met de stervioliste Liza Ferschtman. Ook biedt LeineRoebana de kans om kennis te maken met de choreografen, dansers en Liza Ferschtman.

LeineRoebana

Sinds 1989 werken Andrea Leine en Harijono Roebana samen. In de loop der tijd hebben ze een eigen bewegingstaal ontwikkeld. Dans wordt altijd op een bijzondere manier gecombineerd met andere disciplines. LeineRoebana kiest voor live muziek en vragen vaker om een bijzondere bijdrage van componisten, instrumentalisten en zangers. In LUX is dit de stervioliste Liza Ferschtman.

Liza Ferschtman

Ferschtman trad als soliste op met een aantal grote orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmoisch Orkest. In 2006 was Ferschtman de winnares van de Nederlandse Muziekprijs, de belangrijkste staatsprijs voor jonge musici. Voor deze voorstelling wordt de stervioliste bijgestaan door de dansers van LeineRoebana. Zij dagen Liza Ferschtman uit om de broosheid van haar viool op vele manier te beschermen. Dit levert een ontroerende voorstelling over kwetsbaarheid, alleen zijn en de weerbarstigheid van vioolsnaren op. De eenzaamheid van Liza Ferschtman met haar viool en de dansers die om haar heen cirkelen brengt een prachtig contrast. Muziek van Bach tot Bartók maakt deze voorstelling extra bijzonder.

Publieksonthaal

Een bijzondere bijkomstigheid voor deze voorstelling is de kans om kennis te maken met de choreografen, dansers en Liza Ferschtman in een publieksonthaal op het toneel. Dit vindt plaats een half uur voor aanvang van de voorstelling. Luister naar het verhaal over de totstandkoming van de voorstelling, over de bijzondere ervaringen bij dit proces en neem een kijkje achter de schermen. Uiteraard kun je ook je vragen stellen.

Op zaterdag 5 april staat LeineRoebana met Smell of Bliss om 20.30 uur in LUX. Voor meer informatie en kaarten: www.lux-nijmegen.nl/podium

dansers: LeineRoebana, violiste: Liza Ferschtman

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.