Ontdek het talent van morgen tijdens Het Wilde Oosten

Zaterdag 23 april legt een karavaan vol aanstormend talent aan in Nijmegen. In LUX vindt Het Wilde Oosten plaats: een variërende en verrassende avond waarbij de schrijvers, theatermakers en muzikanten van morgen het podium betreden. Tijdens Het Wilde Oosten maak je kennis met de nieuwste lichting talent uit het Oosten des lands, geselecteerd door De Nieuwe Oost (Wintertuin, Generale Oost en productiehuis Oost-Nederland) en het Kameroperahuis. Elk jaar toert Het Wilde Oosten door Nederland. Op 23 april start de eerste editie van de nieuwe reeks in Nijmegen.

Op 23 april brengen Robbert Klein, Tiffany Ku en Mervyn Groot onder de noemer Halo-1 een videogame-ervaring in geluid door twee slagwerkers en een stem. Zanger en pianist Jan Terlouw Junior tovert met zijn karakteristieke stem en swingende spel LUX om in een dampende jazzclub uit de jaren ’20. Danscollectief Arnhemse Meisjes brengt een voorstelling over onze samenleving en de relatie tussen mensen. De Jonge Blonde Goden Wout Waanders en Laurens van de Linde presenteren een muzikaal reisverhaal over rondtrekken door Amerika, verteld met voordrachten, muziek en blonde haren. Iedere editie van Het Wilde Oosten wordt aangevuld met een lokale gast. In Nijmegen is dat schrijver Gerjon Gijsbers.

Jong en relatief onbekend talent wordt steeds minder geprogrammeerd in de reguliere theaters en schouwburgen. Met de afwisselende, spannende vorm van een festivalavond als Het Wilde Oosten proberen de organiserende productiehuizen dit tij te keren. Tijdens deze avond wordt het publiek op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste talenten in het culturele veld. Niet alleen door naar ze te kijken, maar ook door na afloop met ze in gesprek te gaan.

Foto gemaakt door: Menno van der Meulen

HET WILDE OOSTEN

Datum: zaterdag 23 april 2016
Locatie:  LUX, Mariënburg 38, Nijmegen
Aanvang: 20:30u
Entree: € 10,- / €8,- (studenten/bibliotheekpas)
Kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl
Meer info: wintertuin.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.