ONP/PSP’92 blijft tegen herbouw Donjon op Valkhof

Nijmegen – Als het aan ONP/PSP’92 ligt komt er in de toekomst geen herbouwd Donjon op de Valkhof. De onafhankelijke partij uit Nijmegen heeft dit 4 jaar geleden al duidelijk gemaakt, en doet dit nu eens te meer. Het heeft een ingezonden brief geschreven aan de raad van Nijmegen. Het meningsverschil tussen voorstanders en tegenstanders van de herbouw van de Donjon gaat zelfs terug tot in de jaren ’80 en ’90. Ook in deze periode maakte de partij al bezwaar tegen het overhaast herbouwen van de Donjon. Er zou geen uitgewerkt plan zijn en de plek waarop de Donjon opnieuw moet verrijzen zou ook historisch beschermd zijn.

Tegenstanders en voorstanders van de herbouw liggen al jaren met elkaar in de clinch, dit komt een objectieve discussie over de herbouw niet ten goede. In 2006 werd in een referendum onder de bevolking toegekend dat de meerderheid voor de herbouw van Donjon was. Stichting Donjon hield daarop al in 2010 een inzamelingsactie in Nijmegen onder de noemer ‘ieder kan z’n steentje bijdragen’. Enige partij die toen al tegen herbouw was, is ONP/PSP’92. Inmiddels is er nog steeds geen duidelijkheid over de herbouw en bestaan er alleen nog maar vage plannen. Daarbij is het risico aanwezig dat straks een halve Donjon verrijst en men dan ineens weer moet stoppen met bouwen door protesten e.d.

ONP/PSP’92 heeft dus opnieuw vragen gesteld over de herbouw van Donjon. Het schrijft onder meer dan het ‘altijd was, nu is en altijd zal’ zijn tegen de herbouw van de Donjon. Wordt vervolgd..

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.