Omroep N1 moet op zoek naar nieuw bestuur

Nijmegen – De lokale omroep van Nijmegen, N1, moet op zoek naar een nieuw bestuur. Het voltallige bestuur heeft namelijk besloten op te stappen. Als hoofdreden wordt aangegeven dat de vertrouwensband tussen het bestuur en de medewerkers van N1 ontbreekt. In februari waren daarvan al de eerste tekenen zichtbaar, toen de hoofdredacteur van N1 een brief schreef waarin werd aangegeven dat er een ‘ongezonde werkverhouding’ heerste binnen N1. De brief had niet mogen uitlekken, maar dit gebeurde toch. Vorige maand besloot de hoofdredacteur van N1 aan te kondigen op te stappen.

Tevens is er de laatste tijd veel te doen om het financiële aspect binnen N1. De omroep heeft steeds minder geld beschikbaar, en moet daarom snijden in bepaalde programma’s. Ook zijn er geen middelen om belangrijke dingen als camera’s of geluidsinstallaties te vervangen. Dit gaat volgens de omroep N1 ten koste van de kwaliteit.

De hoofdredacteur van N1, die vorige maand nog aangaf op te stappen, doet dit nu het opstappen van het bestuur nu toch niet.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.