Omroep en vrijwilligerscentrale bundelen krachten in Nijmegen 1-gels

Vanaf dinsdag 3 december start op N1 het eerste seizoen van het nieuwe programma Nijmegen 1-gels. In dit programma schiet een drietal eigenzinnige ‘angels’ iedere week een organisatie te hulp, die volledig of grotendeels draait op de inzet van vrijwilligers. Ter plekke maken zij kennis met deze vrijwilligers, maar steken zij vooral ook zelf hun ‘vleugels’ uit de mouwen. 


In Nijmegen 1gels verruilen de drie nieuwslezeressen Marit, Dyonne en Lieneke zeven weken lang hun veilige studio voor een nieuwe missie, waarbij zij kennis maken met de de vele vormen en gezichten van vrijwilligerswerk.
Iedere week stuurt hun geheimzinnige opdrachtgever één van de dames op pad, terwijl de andere twee zich vanaf het hoofdkwartier bezig houden met de wensen en behoeften van de maatschappelijke organisaties. Door gesprekken met vrijwilligers, maar vooral ook door zelf actief mee te helpen, krijgt het drietal en de kijker een verrassende kijk op het verschil wat vrijwilligerswerk kan maken, en de uiteenlopende redenen die mensen bewegen om hun tijd en energie hier aan te wijden.

Nijmegen 1-gels hoopt kijkers te informeren én inspireren, en met drie bijzonder eigenzinnige hoofdrolspeelsters, en een flinke knipoog naar Charlie’s Angels, ontbreekt het het programma ook zeker niet aan de nodige vaart en humor.

Samenwerking Vrijwilligerscentrale Nijmegen
Voor Nijmegen 1-gels is N1 een samenwerkingsverband aangegaan met de Vrijwilligerscentrale. Alleen al in Nijmegen doen ruim 60.000 mensen vrijwilligerswerk: reden genoeg voor de lokale omroep om hier haar aandacht eens op te vestigen.
De Vrijwilligerscentrale is sinds de prille voorbereidingen in begin 2013 betrokken bij de productie, en hielp de omroep onder meer bij de selectie van zeven organisaties die vrijwilligerswerk in al haar diversiteit vertegenwoordigen, en de extra aandacht en waardering goed kunnen gebruiken.
Het programma zelf is overigens ook volledig bedacht en gemaakt door vrijwilligers. De Nijmegen 1-gels geven dus zowel vóór als achter de schermen al het goede voorbeeld!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.