NXP Nijmegen schrapt 85 banen

Nijmegen – Chipfabrikant NXP schrapt in het komende jaar zeker 85 banen bij de vestiging in Nijmegen. Het zou gaan om gedwongen ontslagen. Dit lijkt echter twijfelachtig, gezien het feit dat NXP een half jaar geleden nog groene cijfers wist te schrijven, en zelfs een flinke winst boekte. Eind februari werd bij de vestiging van NXP in Eindhoven nog een zogenaamde ‘poortactie’ gehouden. Werknemers legden toen het werk tijdelijk neer om te demonstreren voor een verbeterde CAO.

De onderhandelingen over een betere CAO voor de werknemers van NXP waren de afgelopen maand vol aan de gang, het nieuws uit het bestuur van NXP komt dan ook rauw op het dak bij de werknemers. Ruim 2 weken geleden leek er nog een akkoord te zijn bereikt tussen NXP en FNV Metaal. CNV vakmensen gingen echter niet akkoord met de nieuwe CAO.

FNV Bondgenoten heeft aangegeven het te betreuren dat er ontslagen vallen, aangezien NXP een winstgevend bedrijf is. NXP heeft op haar beurt aangegeven dat er de komende periode wel weer 25 nieuwe vacatures vrijkomen, of dit tegen verslechterde omstandigheden aangeboden wordt, is niet bekend. Wat er na de berichtgeving van vanmiddag gaat gebeuren bij NXP is evenmin bekend. Nieuwe demonstraties liggen wel in de lijn der verwachting.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.