Nog maar een paar vaardagen; Toeristische pendelboot groot succes

Nijmegen/Arnhem – Nog tot en met 28 augustus maakt een toeristische pendelboot op dinsdag en donderdag hop-on-hop-off-vaartochten over de Waal, Rijn en de IJssel. Zeven boten varen een pendeldienst van en naar Nijmegen, Arnhem, Zutphen, Rees (D), Emmerich (D), Tolkamer, Millingen, Renkum, Dieren, Doesburg, Doornenburg en Wageningen. Op de gekozen plekken kun je van de boot af en uitstapjes maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. En, de fiets mag mee op de boot.

Laatste kansen
Volgende week zijn er nog twee mogelijkheden om mee te gaan met de hop-on-hop-off-vaartochten. Dit zijn de dinsdag 26 en donderdag 28 augustus. Tickets worden enkel verkocht aan boord. Het is aangeraden om op tijd te reserveren, want vol is vol. Tickets kunnen worden gereserveerd bij de deelnemende rederijen.

Een groot succes
De toeristische pendelboot voer in 2013 als experiment en werd begeleid en onderzocht door de ANWB. De successen van vorig jaar hebben ertoe geleid dat de pendelboot dit jaar een vervolg heeft gekregen met vier extra boten. De zeven boten die worden ingezet als pendelboot zijn de Pannenkoekenboot, de Baron van Jutphaas, de Schenkenschans, de Eureka, de Organza, de Graaf van Bylant en de Stadt Rees. Per vaardag maakten ruim vijfhonderd passagiers een tocht. Meer informatie en het vaarschema van de boten is te vinden op www.geldersestreken.nl/rivieren.

Inspiratiekaart en kortingsbonnenboekje
De gedrukte inspiratiekaart vindt gretig aftrek bij het varend publiek. Aan de hand van die (gratis!) kaart krijgt men tal van tal van leuke ideeën voor een aantal uren of een dag uit aan de Gelderse waterkant. Bij de kaart hoort een gratis VVV-boekje vol met tips en kortingsbonnen voor varen, wandelen, fietsen en struinen – en combinatiemogelijkheden ervan.

Initiatief
Het project – een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem en Nijmegen – is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.