NMM toegankelijk blijven voor breed publiek

Het festival Nijmegen Music Meeting (NMM) moet toegankelijk blijven voor een breed publiek. Dat bepleit de SP in reactie op de nieuwe plannen van de evenementorganisatie.

Marij Feddema, fractielid van de SP: “De organisatie van Nijmegen Music Meeting wil zich gaan richten op de “echte muziekliefhebbers”. Dat betekent dat de goedkope terreinkaartjes van 10 euro worden afgeschaft. Wie nu naar het festival wil heeft dus geen andere keuze dan 29 euro neer te leggen voor een dagkaartje.”

Volgens de SP zijn deze plannen in strijd met de voorwaarden waaronder de gemeente subsidie verstrekt aan Nijmegen Music Meeting. Feddema: “Afgelopen december is de subsidie voor 2018 en 2019 vastgesteld. De organisatie krijgt 65.000 euro, op voorwaarde dat er een ‘groot publieksbereik’ is. Dat is niet meer zo, als het goedkope terreinkaartje van 10 euro verdwijnt. Vooral gezinnen met een kleine beurs haken dan af. De SP vindt het belangrijk dat evenementen zoals festivals toegankelijk blijven voor een breed publiek en we zetten ons daar dan ook voor in.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.