‘Nijmegen schoon, heel gewoon’ van start in Bottendaal

Vorig jaar startte de zwerfafvalaanpak ‘Nijmegen schoon, heel gewoon’. De gemeente Nijmegen wil, in samenwerking met Dar, het thema afval extra aandacht geven. Ze willen met wijkbewoners aan de slag om de buurten weer schoon en fris te krijgen en te houden.

De zwerfafvalaanpak is nu ook in de wijk Bottendaal van start. Op woensdag 15 februari gaf wethouder Renske Helmer-Englebert het startshot voor de aanpak in deze wijk. Samen met afvalcoaches en bewoners speelde zij een afvalquiz om de kennis over afval te testen.

Kijk! Afval=grondstof

Tijdens de quiz werd de kennis over afval getest. Bij welk afval doe ik bijvoorbeeld mijn theezakjes, vlees- en visresten en melkpakken etc.? Bij afval gaat het dus niet alleen om het op de juiste manier weg te gooien (in containers en afvalzakken), maar ook om het afval goed te scheiden. Afval is geen afval als het goed scheiden wordt aangeboden. Van gft-afval kan compost gemaakt worden en van oud papier, nieuw papier. Dus Kijk! Afval=grondstof.

Ontmoet de afvalcoach
Om te weten wat er speelt, trekken de afvalcoaches de wijk in en gaan het gesprek met bewoners aan. Samen kunnen zij bepalen welke maatregelen het beste werken voor de wijk. Meld klachten aan de coaches of stel ze vragen. Werk samen aan een schonere wijk.Afvalcoaches zijn er dus vooral om vragen over afvalscheiding, aanbiedregels of het gebruik van de ondergrondse containers. Daarnaast geven zij advies en voorlichting over afval(verwerking).

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie op nijmegenschoonheelgewoon.nl of bel met vragen naar het klantencontactcentrum van Dar: 024-371 6000 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur) of via info@dar.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.