Nijmeegse verdachte schietincident aangehouden

Nijmegen – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht een 25-jarige man uit Duitsland te hebben neergeschoten. Het schietincident vond plaats op de Burgemeester Hustinxstraat in Nijmegen. Het slachtoffer is zelf nog richting Stationsplein gelopen en is daar in elkaar gezakt. Omstanders waarschuwden de politie. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het RadboudUMC. Waarom de verdachte de man uit Duitsland neerschoot is niet bekend. De verdachte maakte een verwarde indruk.

Bij de politie was een melding binnengekomen dat er iemand zou zijn neergeschoten. Diverse eenheden gingen ter plaatse en troffen op het Stationsplein een gewonde man aan die nog wel bij kennis was. Hij vertelde dat hij was neergeschoten. Van de verdachte was een goed signalement bekend zodat diverse eenheden naar de man konden uitkijken.

Toen het slachtoffer naar het ziekenhuis werd overgebracht kregen agenten door dat de verdachte over de busbaan liep in de richting van de Heyendaalseweg. Agenten zagen de man lopen, die aan het signalement voldeed en riepen hem aan om zich over te geven. De verdachte begon meteen op de agenten te schieten. De agenten schoten daarop terug maar niemand werd geraakt. Even later in de omgeving van de Panovenlaan gaf de schutter zich over en kon hij worden ingerekend. De politie doet op diverse locaties sporenonderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de recherche van stad Nijmegen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.