Nijmeegse studenten gaan het goedkoopst uit eten

Studenten uit Nijmegen gaan gemiddeld voor €22,30 uit eten en zijn daarmee het goedkoopste uit van Nederland.  Dit blijkt uit hetStudenten Uitgaven Onderzoek van vouchercloud in de twaalf grootste studentensteden. Gemiddeld geven studenten €27,10 uit wanneer zij uit eten gaan. Amsterdamse studenten besteden met €33,95 het meeste van alle studenten.

 

Geen geld? Toch uit eten
De Nederlandse student gaat graag uit eten. Bijna 40% van de studenten gaat één tot twee keer per maand uit eten, ook als ze op dat moment niet veel te besteden hebben. Om te besparen op een etentje buiten de deur, kiezen studenten voor één gang en één drankje, het goedkoopste gerecht van de kaart of ze geven geen fooi. Een klein percentage zegt ook wel eens op zoek te gaan naar kortingscodes.

 

Liever appartement dan hotel
In dit onderzoek werd ook gekeken naar vakantie-uitgaven. Het meest populaire  vakantieland blijft Spanje, gevolgd door Frankrijk en Italië. Amsterdam en Maastricht gaven het meeste uit aan hun laatste vakantie: €905,-. In Nijmegen ligt dit met €588,- aanzienlijk lager. Het vliegtuig is het voertuig bij uitstek om op de plek van bestemming te komen. Als het om accommodatie gaat, dan kiezen studenten voor een hotel. Alleen studenten uit Nijmegen en Leeuwarden verblijven liever in een appartement.

 

Moeders keuken geliefd
Er gaat niets boven moeders kookkunsten. Een meerderheid van de studenten eet meerdere keren per week thuis om kosten te besparen. Als er zelf wordt gekookt, dan gaan studenten het liefste naar de Albert Heijn voor hun boodschappen. 38% van de respondenten houdt de folders en website van de supermarkt in de gaten om te zien of er interessante aanbiedingen zijn.

 

Student gaat niet vaak uit
Opvallend is dat 20% van de studenten aangeeft nooit uit te gaan: 45% gaat slechts één tot twee keer per maand uit. De zaterdag is in de meeste steden nog altijd dé dag om te gaan stappen,  ook in Nijmegen. Vergeleken met de andere steden gaan Nijmeegse studenten wel vaker op woensdag uit.

 

Bier of mixdrankje?
Verder wordt er niet zoveel gedronken als gedacht: de meeste studenten zeggen op een avond een bescheiden drie tot vijf glazen alcohol te nuttigen. Bier is de absolute favoriet, gevolgd door een mixdrankje en wijn. In Eindhoven geven studenten met €36,50 het meeste uit van alle studenten. In Nijmegen is dit gemiddeld €23,60.

 

Meer lezen over het Studenten Uitgaven Onderzoek van vouchercloud? Bekijk hier alle resultaten

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.