Nijmeegse ontwikkelt bijzonder rouwboek

De Nijmeegse beeldend therapeute Melanie de Moor is één van de makers van een nieuw en bijzonder herinneringsboek. Blijf me bij is nog het meest te vergelijken met het bekende ‘vriendenboekje’. Familie, vrienden en bekenden schrijven aan de hand van enkele vragen hun herinneringen aan een overleden dierbare op. Zo wordt het een boek vol herinneringen, om te koesteren en te bewaren.

Het idee
‘Het idee ontstond onder andere nadat een goede vriendin van mij haar vader verloor toen ze jong was en zij zich afvroeg wat voor collega en vriend haar vader eigenlijk was’, vertelt Melanie. ‘Daarnaast fascineert het me al van kinds af aan dat ik bij een condoleanceboek mijn eigen adres moet opschrijven, terwijl ik liever een stukje had willen schrijven over de overledene. Wat speciaal was aan hem/haar? Ik deelde mijn idee met Leoniek van der Maarel (rouwdeskundige, onder andere bekend van het KRO-NCRV televisieprogramma Liefde voor later – red) en samen werkten we het idee uit tot het boek Blijf me bij.’

Troost en (h)erkenning
Blijf me bij biedt troost na het overlijden. ‘We merkten allebei dat hier in de praktijk vraag naar is. Het is een tastbaar bewijs dat mee kan reizen en opengeslagen kan worden naar iemands persoonlijke behoefte. Het biedt onder andere troost, (h)erkenning, ontroering en glimlachmomenten’, aldus Melanie.

Foto gemaakt door: John Voermans

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.