Nijmeegse Muziek Op Straat zoekt bands en muzikanten

Na de succesvolle edities van Nijmeegse Muziek op Straat in 2013 en 2014 presenteert PAN en De Lindenberg Pop & Rock op zondag 25 september 2016 voor de derde keer Nijmeegse Muziek Op Straat.

Voor dit muziekfestival op straat daagt Stichting PAN en De Lindenberg Pop & Rock bands, singer-songwriters en muzikanten uit door ze een akoestische vertaling van hun muziek te laten maken en op straat in de binnenstad van Nijmegen te presenteren. Tijdens de laatste koopzondag in september zullen twintig bands en muzikanten hun werk ten gehore brengen op straat. Hard werkend voor het voorbijgaande publiek zijn deze artiesten te vinden op verschillende locaties in de binnenstad van Nijmegen.

Voortraject 

Met een voortraject zorgen PAN en De Lindenberg Pop & Rock ervoor dat de artiesten goed voorbereid zijn voor ze de straat op gaan:

– Een introductiebijeenkomst met een masterclass en workshops over spelen op straat, tips en tricks voor het creatief inzetten van instrumenten en presentatietechnieken voor het vasthouden van het publiek en om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

– Tweemaal een bezoek van een professionele muzikant of producer, die met de muzikanten meedenkt en helpt met het omzetten van de muziek tot een akoestische set die geschikt is om op straat te spelen.

Deelnemende bands spelen meerdere korte sets van maximaal een half uur tijdens Nijmeegse Muziek op Straat. Voor deze derde editie is de organisatie op zoek naar een grote diversiteit aan bands en muzikanten. Uit de inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van twintig bands en artiesten. Het soort muziek maakt de organisatie niet uit. of het nu pop, folk, metal, punk, reggae, hiphop, blues, country, rockabilly, ska, indie, hardrock, klassiek, singer-songwriter of welke stijl dan ook is, zolang er zondag 25 september maar akoestisch wordt gespeeld.

Inschrijven 

Inschrijven doe je door een demo, bio, persfoto en korte motivatie te mailen naar muziekopstraat@stichtingpan.nl. De inschrijving sluit 31 augustus 2016.

Foto: Jos Buning

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.