Nijmeegse Europese Mobiliteitsweek

De week van zondag 16 september tot en met zaterdag 22 september staat in het teken van de Europese Mobiliteitsweek met een week vol activiteiten, zoals een autoloze zondag met picknick op de Waalbrug en op het innovatiefestival zaterdag in het Honigcomplex kunnen bezoekers kennismaken met de toekomst van mobiliteit met de nieuwste ontwikkelingen. Als European Green Capital wil Nijmegen duurzame mobiliteit onder de aandacht brengen.

De manier waarop de mens zich beweegt door de stad, verandert. Deelauto’s, swapfietsen en openbaar vervoer op maat veranderen het aanbod van vervoer. Elektrische fietsen maken het mogelijk sneller en verder te fietsen en elektrische auto’s zorgen ervoor dat laadpalen hun intrede gaan doen. Deze onderwerpen staan centraal tijdens de mobiliteitsweek. Er is van alles te zien en te beleven tijdens deze week. Naast de grote publieksevenementen op zondag 16 september en zaterdag 22 september, zijn er kleinere publieksacties, marketing- en gedragsveranderingscampagnes, open dagen bij BCTN en de gemeentelijke verkeersmanagementcentrale, activiteiten voor kinderen, een discussie- en een filmavond, gratis dagkaarten voor de bus, een deelautochallenge waarbij buurtbewoners een week lang elektrische auto’s delen, een 24 uurs challenge met waterstofauto’s en nog veel meer.

Aanmelden picknick Waalbrug
Op zondag 16 september is de Waalbrug afgesloten voor autoverkeer en zijn er tal van activiteiten waaronder een picknick van 12.00 – 13.00 uur. Vanaf woensdag 19 augustus 10.00 uur kun je je aanmelden voor de gratis picknick via greencapital2018.nl/mobiliteitsweek. Er kunnen 800 mensen gratis picknicken op de brug en let op: vol is vol! Na aanmelding heb je recht op een plek aan één van de picknicktafels en je krijgt een lekkere picknick. Er kunnen 800 mensen gratis picknicken op de brug en let op: vol is vol!

Van 13.00 tot 17.00 uur is de Waalbrug vervolgens voor iedereen open om te genieten van fietsspektakel, innovatieve workshops, verrassende demonstraties en vermaak.

De Europese Commissie houdt jaarlijks de Europese Mobiliteitsweek. Het thema van dit jaar is ‘Mix and Move’. Omdat Nijmegen dit jaar de European Green Capital is, geeft de stad in 2018 op grotere wijze invulling aan deze mobiliteitsweek, met als doel om onze inwoners bewust te maken van de mogelijkheden van duurzame mobiliteit.

Zie greencapital2018.nl/mobiliteitsweek voor het programma.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.