Nijmeegse Biertapwedstrijd

Maar liefst honderd biertappers uit Nijmegen en omgeving strijden maandag 15 oktober in het Goffertstadion om de prestigieuze titel Nijmeegs Kampioen Biertappen. Tegelijkertijd kunnen de deelnemers zich plaatsen voor de landelijke finale, die in januari wordt gehouden op de horecabeurs HOREVA in Amsterdam.

Iedereen kan meedoen, want deelname is gratis. Daarvoor moeten kandidaten zich wel van tevoren aanmelden via de website www.tapwedstrijden.nl. Dat kan tot maandag 15 oktober 11.00 uur. De wedstrijden beginnen daarna al om 12.00 uur en duren tot in de avond. De hele dag zijn belangstellenden van harte welkom te kijken hoe de tappers het er vanaf brengen en wie weet een biertje mee te proeven.

Maar in eerste instantie gaan de glazen langs een ongetwijfeld deskundige jury en die heeft er een hele klus aan. Want die beoordeelt elke tapper op het spoelen van de glazen, het tappen zelf, het afschuimen en de presentatie. En nog eens zo’n dertig andere punten. De inschatting is dat rond 19.00 uur bekend is wie zichzelf de rest van het jaar de beste tapper van Nijmegen mag noemen.

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om
horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het op een juiste manier tappen en schenken van bier. De Nijmeegse tapwedstrijd dtaat onder leiding van biersommelier en cicerone Ivo Thijssen van Bierproeven.nu. Alle informatie over de tapwedstrijden en de wedstrijdregels is te vinden op www.tapwedstrijden.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.