De Nijmeegse Afval Challenge

Nijmegenaren reduceer uw afval! Green Capital Challenges doet een oproep voor de eerste Challenge. Op 20 februari beginnen we om gedurende 30 dagen ons afval te verminderen. Het is geen wedstrijd met winners of verliezers. Jij als Nijmegenaar kan meedoen ongeacht je afvalproductie op dit moment. We gaan voor bewustwording en ‘gewoon doen’. Daarnaast willen we laten zien dat het leuk en goed voor het milieu en de portemonnee is!

Zo werkt de Nijmeegse Afval Challenge. Elke dag krijg je instructies en tips via Facebook of e-mail. Deze tips hebben betrekking op Nijmegen. Waar kan je verpakkingsvrij kopen? Heb je daar geen tijd voor, waar kan je een groentepakket aanschaffen en welke zijn zonder verpakking? Handig! Vragen kan je stellen aan Nila, een Nijmegenaar die al een jaar zonder afval leeft.

Op donderdag 16 februari trappen we af Museum Het Valkhof. Om 19:30 begint daar het festival ‘Plastic fantastic?’ Dit festival besteedt middels lezingen, kunst en meer aandacht aan de problemen die plastic met zich meebrengt voor mens en dier. Het vindt plaats in verschillende delen van het museum en een bezoek aan de tentoonstelling Dossier Plastic is er onderdeel van.

Tijdens ‘Plastic fantastic?’ wordt om 20.30 uur de Nijmeegse Afval Challenge gepresenteerd. Wethouder Harriet Tiemens legt wat de titel European Green Capital 2018 voor Nijmegen gaat inhouden en we zullen ook verder uitleg geven over de Green Capital Challenges. Bovendien is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Nila over ‘leven zonder afval’, informeel en gezellig vooral!

Geef je op door je aan te melden bij de Facebook-groep De Nijmeegse Afval Challenge of een email te sturen naar communicatie@greencapitalchallenges.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.