Nijmeegs VMBO heeft snellaadstation voor smartphones

NIJMEGEN – Je bent buiten de deur en je smartphone is leeg. Wat nu? Op zoek naar een stopcontact waar je je mobieltje van wat stroom kunt voorzien? Terwijl je het verveeld nauwlettend in de gaten moet houden om te voorkomen dat iemand ermee vandoor gaat? Het kan anders: het Kandinsky College VMBO in Nijmegen biedt haar leerlingen als eerste onderwijsinstelling in Nederland een snellaadstation voor smartphones en tablets aanbiedt. Binnen een halfuur is je apparaat snel en veilig opgeladen. Zodat je weer kunt Whatsappen, een fotootje posten op Facebook of het nieuws scannen.
Het snellaadstation bestaat uit 10 kluisjes met een sleutel. Het werkt simpel: de smartphone of tablet gaat in een kluisje, het apparaat meet welke capaciteit er nodig is en laadt de accu van het toestel in zo kort mogelijke tijd maximaal op.


In een halfuur een volle batterij

Dankzij intelligente USB-technologie kan het snellaadpunt veel sneller laden dan een gewone oplader. In een half uur is de telefoon of tablet weer klaar voor gebruik, iets wat wordt aangegeven op het station zelf.


Niet meer zoeken naar een stopcontact

Het snellaadstation is een nieuw product van energiebedrijf Essent: ‘Dankzij de nieuwe oplaaddienst is het niet meer nodig om een eigen oplader overal mee naartoe te nemen of op zoek te gaan naar een stopcontact dat je daarna in de gaten moet houden’, licht Erwin van Laethem, CEO van Essent, toe. ‘Ongemak om buitenshuis niet bereikbaar te zijn is dus passé.’


Snel en veilig opladen

Twan van den Hazelkamp van het Nijmeegse Kandinsky College VMBO: ‘De smartphone wordt gebruikt als agenda, mini-computer en communicatiemiddel. Dan kun je wel nagaan hoe belangrijk dat apparaat is voor leerlingen En dus laten we ze graag als dat nodig is snel en veilig hun smartphone opladen. Ook voor docenten en andere medewerkers van school is het station trouwens een uitkomst.’


Eerste exemplaren

De Nijmeegse school is een van de eerste locaties in Nederland met een snellaadstation. Ook bij autodealer Tigchelaar Groep in Tilburg, Coffee Virus in Amsterdam en de MediaMarkt in Den Haag staat er inmiddels eentje.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.